Liefste dagboek #4: Poetsen, meubels en appartement-dingetjes

Als ik de samenvattende titel van dit bericht maak, kom ik maar op één hoofdonderwerp: mijn appartement. We hebben gepoetst, maar ook mijn meubels zijn geleverd. In dit dagboek deel ik al wat foto’s van de meubels. Uiteraard heb ik nog andere dingen gedaan, maar dat lees je in dit nieuwe dagboek. 🙂

Zaterdag 20 juni 2020

In de voormiddag was het weer poetsen geblazen. Het lukt niet om mijn vloer proper te maken. Er blijven vegen en lelijke strepen achter.

In de namiddag hadden we een bijeenkomst met enkele eigenaars van de appartementen (#buiten, #opanderhalvemeterafstand) ter voorbereiding van de BAV, die letterlijk wel heel bijzonder zal worden… Ik heb daar trouwens voor de allereerste keer een gin tonic gedronken. Weliswaar alcoholvrij, want ik was met de auto.

’s Avonds stak papa weer de BBQ aan. Deze keer de ouderwetse BBQ met houtskool. Normaal gezien draait papa de gaskraan open, dat is sneller. Maar als we op het gemakske kunnen doen, is een ouderwetse BBQ ook heel lekker!

Zondag 21 juni 2020

Jihaa, papa heeft het ultieme recept gevonden om die smerige vloer proper te maken. 🙂

Het verschil is toch overduidelijk? Links is proper en rechts is smerig. Het ultieme recept is trouwens HG cementsluierverwijderaar mengen met water, schuren (en minstens een kwartier nathouden door telkens terug te schuren) en nadien dweilen/droogmaken met een heel hard uitgewrongen dweil. Mama heeft dit allemaal gedaan, waarvoor mijn heel grote dank! Ze heeft vandaag trouwens de woonkamer gedaan, want hier komen mijn meubels vanaf dinsdag te staan, dus dat moet zeker gedaan zijn.

Ook papa is weer bezig geweest. Zo heeft hij het rek ineengezet voor in de berging. Hij heeft mijn twee bijzettafeltjes ineengezet. Hij heeft gekeken naar mijn (weer) klepperende deur, en daarvoor naar de Hubo gereden. En we hebben samen de kranen nagekeken zodat we weten welke kraan bij welke kraan hoort. Oké, Kim, dit is weer heel duidelijk. Tijd voor een foto! 😉

Want hoe heet dit? Door dit open en dicht te draaien, krijg je wel of geen water. Door eerst alle kranen dicht te draaien en dan één voor één open te draaien, kan je testen waar het water uitkomt.

De ultieme tip voor diegenen die geen inox deurstoppen willen hebben om hun muur te beschermen tegen deurklinken: deze “nopjes” van de Action. Op mijn FB-pagina staat een filmpje waarin ik redelijk hard met de deur sla, waarbij het duidelijk is dat dit “nopje” mijn muur beschermt!

’s Avonds heb ik mijn zonnepanelen bij Fluvius aangegeven. De leverancier had een handleiding meegestuurd, maar die was niet meer up-to-date. Het is deze technische nietsnut toch ALLEEN gelukt om alle gegevens te verzamelen. 🙂 Wat weet ik nu van welke omvormer ik heb of wat het type van mijn zonnepanelen is? kVA? wP? Wat is dat voor Chinees? Lang leve Google en toch nog een beetje die handleiding. 😉

Maandag 22 juni 2020

De nieuwe werkweek is weer gestart. Op maandag staat ook altijd de wekelijkse kiné-sessie op de agenda.

’s Avonds zijn mama en papa weer gaan schuren en schrobben. Het kost dus wel wat moeite om die vloer proper te krijgen. Maar de tijd dringt, want morgen leveren ze mijn meubels.

Dinsdag 23 juni 2020

Mijn meubels zijn geleverd. Om 7u30 stonden ze al aan de deur met hun vrachtwagen en de ladderlift. De man van de ladderlift was al eerder bij ons gebouw geweest, want blijkbaar werkt mijn keukenaannemer ook met hem. Hij heeft ook de meubels van mijn buurman (via mijn appartement) geleverd. Hij grapte dat het altijd maar erger en erger wordt qua bereikbaarheid. Schuin onder mijn terras zou er gras voorzien zijn, maar op dit moment staat er onkruid op kniehoogte.

Met een door papa zelfgemaakte tussenstuk tussen droogkast en wasmachine.

Ook de elektrische toestellen werden geleverd. Wasmachine, droogkast, … Bij het afspreken van de datum (zo’n vier weken geleden) was het heel gemakkelijk omdat beiden op dezelfde dag konden komen. Dat het ook nog op een dinsdag kon, was helemaal gemakkelijk. Dan kon ik zelf de wacht gaan houden, in plaats van mamalief weer te moeten optrommelen.

Rond 10u30 waren de meubelmannen klaar en kon ik aan de slag met de stofzuiger om alle isomo op te zuigen. Ook heeft deze technische nietsnut zelf een lamp ingedraaid. 😉

In de namiddag ben ik naar de bib gereden. De eerste keer dat ik weer vrij kon rondlopen. Ik ben heel dankbaar dat het lokaal bestuur een afhaalpunt organiseerde tijdens de lockdown, maar ik ben nog blijer dat de bib terug open is.

In de late namiddag was het weer Action-time. Ik was op zoek naar een HDMI-kabel om mijn dvd-speler te kunnen aansluiten, maar het exemplaar dat ik nodig heb, was er niet. Ik nam ook nog maatbekers mee, want die was ik in de Ikea vergeten.

’s Avonds hadden we met de bewoners een info-avond over de warmtepomp. De werfleider en projectleider waren er ook en je voelde de spanning hangen. Aangezien we met meer dan 10 personen waren, heb ik wel een mondmasker opgezet.

Over mondmaskers gesproken: de virologen pleiten voor een verplichting van mondmaskers in de winkels. Of deze verplichting gaat komen, weet ik nog niet, maar ik zou het niet erg vinden.

Woensdag 24 juni 2020

Mijn allerliefste mama heeft weer eventjes de wacht moeten houden in mijn appartement. Vandaag kwam namelijk Telenet langs voor de installatie. Ze geven een heel breed tijdslot op. Lees als: voor- of namiddag. Bij mij zouden ze tussen 12u30 en 18u00 komen. Rond de klok van 15u30 kreeg ik telefoon. De installateur vond het niet. Zelfs als ik zei dat het een appartementsgebouw met vier verdiepingen was waar je niet naast kan kijken, drong het precies nog niet door. Enfin, uiteindelijk heeft hij het wel gevonden. Hij heeft alles geïnstalleerd en nagekeken of ik in elk hoekje WIFI had. Telenet installeren op mijn laptop mocht hij niet doen wegens de corona. Dat kon ik ’s avonds nog zelf gaan doen. Ik heb geen technisch inzicht, maar Telenet installeren op mijn laptop lukt nog net… 😉

’s Avonds ben ik uiteraard naar mijn appartement gereden. Uiteraard om Telenet (wifi) te installeren op mijn gsm en laptop, maar ook om mijn tv uit te testen. Mijn tv is iets moderner dan in het ouderlijk huis en ik kan via mijn tv naar o.a. Youtube kijken. Dat moest ik uiteraard nog eens uittesten… 🙂

De temperatuur was, toen ik om 20u20 vertrok, 26,5°C in mijn appartement. Er hangen nog geen gordijnen, dus de zon heeft heel de namiddag loodrecht op mijn woonkamer gestaan. In mijn slaapkamer (noorden) was het goed te doen.

Vandaag kwam de Nationale Veiligheidsraad ook weer samen. Mondmaskers worden voorlopig nog niet verplicht in de winkels, omdat het met de cijfers nog steeds de goede kant opgaat. Indien er een tweede golf komt, worden ze hoogstwaarschijnlijk wel verplicht.

Donderdag 25 juni 2020

’s Morgens stond mamalief weer paraat. Deze keer kwamen ze de ventilatie aansluiten. Ik had gisteren nog gebeld om te vragen of ze mijn appartement als eerste konden doen, zodat mama weer niet een godganse dag de wacht moest houden.

Mijn verzekeringsportefeuille is weer twee verzekeringen rijker: de inboedelverzekering en de familiale verzekering. Ik voelde me ineens wel heel groot, ook al ben ik al 28 jaar. Het is toch een dingetje, al die paperassen met betrekking tot het appartement. 😉

Vrijdag 26 juni 2020

Collect & Go Service Mama & Papa… ik kan het alleen maar aanraden. 😉 Mama en papa brachten heel wat zaken mee van de supermarkt: toiletpapier, keukenpapier, handzeep, koffie, koffiefilters, … En de HDMI-kabel is ook in orde. Had ik al niet gezegd dat ik een technische kluns ben? Ik dacht dat ik een HDMI 1.4 nodig had, maar blijkbaar is een HDMI 2.0 krak hetzelfde, alleen een versie beter. Zoiets als de Iphone nummer-zoveel en Iphone een nummertje-meer.

De halfjaarlijkse controle bij de tandarts stond op het programma. Het is niet mijn favoriete bezigheid, maar het moet eenmaal gebeuren. Ik ben vier jaren geleden van tandarts veranderd. Voor deze tijd ging ik amper naar de tandarts, maar omdat mijn tandvlees ontstoken was, moest het er ooit wel van komen. Ik kwam terecht in een groepspraktijk en ik ben er heel tevreden. Vandaag kreeg ik trouwens een dikke pluim: alles was in orde en geen (nieuwe) gaatjes. Jihaa! Ik was precies een klein kind dat een speelgoedje uit de doos mocht nemen. 🙂

’s Avonds was het weer zwembadtijd. Ondanks dat het bewolkt was, dook ik er toch in. Het water was ideaal van temperatuur voor mij.

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: