Groeten uit 2010 (18 jaar)

In het populaire tv-programma Groeten uit… keren BV’s terug naar het jaar waarin ze 12 jaar waren. Ik ben al teruggekeerd naar 2004 en nu keer ik terug naar 2010, het jaar waarin ik 18 jaar werd.

Enkele dagen na mijn verjaardag stond ik in het examencentrum van Kontich voor mijn praktisch rijexamen. Het was krokusvakantie én middag. De ideale moment voor mij om mijn examen te gaan doen. Ik heb het jaar ervoor heel Kontich en omstreken rondgereden en ik kende bij wijze van spreken elke voorrang van rechts, zone 30, … Ik was van de eerste keer geslaagd en ik ben daar nog altijd heel fier op.

Goodbye, auf Wiedersehen… Ik wuifde de middelbare school uit. Ik heb zes jaar in de middelbare school in ons dorp gezeten, op vijf minuten fietsafstand. Ik ben begonnen in het ASO, in de tweede graad heb ik Economie-Talen (ASO) gedaan om uiteindelijk in de derde graad over te schakelen naar Handel (TSO). In het 6de leerjaar was ik al een twijfelgeval tussen ASO-TSO, maar met de spreuk “Afzakken kan je altijd” ben ik begonnen in het ASO. Ik heb er toch nog vier jaar volgehouden (ook nadat ik in het 2de jaar het advies kreeg om naar het TSO te gaan). Ik moet wel zeggen, die twee jaar in het TSO waren mijn gelukkigste jaren in het middelbaar.

In september 2010 begon ik aan de bacheloropleiding lager onderwijs. Ik heb daar geen diploma van en mij zal je ook nooit (als leerkracht) voor een klas zien staan. Dikke chapeau aan en veel respect voor onze leerkrachten!

Als boekenliefhebber was het ook mijn eerste keer dat ik naar de Boekenbeurs ging. De jaren nadien ben ik telkens gegaan. Gesigneerde boeken vind ik nog altijd leuk. Het geeft een extraatje aan het boek. Vorig jaar (2019) ben ik niet geweest. Enerzijds door de MS (wist ik toen nog niet), maar anderzijds ook om mezelf niet te laten verleiden om boeken te kopen. Ik moet zeggen: ik heb het niet gemist en zelfs de berichtgeving liet me koud. Ik ga wel naar de bib voor mijn boeken. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: