Tegenstroom – Jackie van Laren

Tegenstroom (Eilandliefde #4) | Jackie van Laren | 2018 | Boekerij | 313 pagina’s

Korte inhoud

Martin Freriks heeft al sinds zijn schooltijd een vriendin, Gwen, met wie het niet altijd even makkelijk gaat. Hij is zijn eerste grote liefde Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school, nooit vergeten, al woont ze intussen in New York en heeft ze een glanzende internationale modellencarrière. Als de relatie tussen Martin en Gwen voor de zoveelste keer onder spanning komt te staan, zoekt Martin steun bij zijn zus Wende op het eiland. Wende wil het nieuwe seizoen inluiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer ze voorstelt om Elodie uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij…

Elodie is niet de enige oude vlam die stof doet opwaaien. Mandy komt terug naar het eiland: het meisje dat een zomer eerder zo gek was op Vincent, maar aan wie hij zich toen niet wilde binden. Mandy heeft Vincent maar niet kunnen vergeten, maar Vincent is intussen dolverliefd op Milena. Breekt dat Mandy’s hart, of vindt ze toch de ware liefde?

Mijn mening

Lees hier de recensies van Duingras (deel 1), Stormwind (deel 2) en Springvloed (deel 3).

Martin, het broertje van Wende, heeft al jarenlang een relatie met Gwen. Na de zoveelste onenigheid besluit hij een punt achter deze relatie te zetten. Even geen vrouwen meer voor hem. Hij blijft even op het eiland om zijn zus te helpen. Totdat zijn oude vlam, Elodie, weer in beeld komt. En wat met dat meisje dat vorige zomer “iets” had met Vincent en nu ook op het eiland is?

De koppels uit de andere boeken komen ook in dit verhaal voor, maar zijn eerder nevenpersonages. Het begon met twee (Axel en Vinnie) en ondertussen is de Grote Vis-bende echt uitgebreid. Het is heel leuk om die bende te zien groeien.

Over de schrijfstijl van Jackie van Laren heb ik al veel geschreven in de voorgaande recensies. Mijn mening hierover is niet veranderd na dit boek.

Oorspronkelijk had de Eilandliefde-serie maar vier delen. Groot was de verrassing toen bleek dat er nog een vijfde deel zou komen, Hoogtij. Dit boek heb ik gereserveerd bij de bib, maar is nog niet binnen.

Ik vond dit vierde deel weer heel leuk om te lezen. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: