Het dagboek van een MS-patiënt in coronatijden #8

Er is weer een weekje voorbij. Afgelopen week mocht ik weer naar de kinesist (hoera!), droeg ik voor de eerste keer een mondmasker, kreeg ik een punthoofd, experimenteerde met ontbijtjes en kwam ik bij het opruimen dingen tegen van de jaren stilletjes. Lees je terug mee? 🙂

Zaterdag 2 mei 2020

Ik plan het dagboek altijd in, meestal vrijdagmiddag. Dus even nog een update van gisteren. 😉

We hebben eindelijk mondmaskers! Niet via moemoe, want dat loopt helemaal in het honderd. Mijn tante heeft ervoor gezorgd. 🙂

Gisterenavond hebben we voor de eerste keer Mexicaanse taco’s gegeten. Het voordeel aan heel die coronatijd is dat ik tijd heb om recepten te zoeken en uit te proberen. En dan eten we weer eens iets anders dan normaal. Alle tafelgenoten waren er enthousiast over. 🙂

Vanochtend kreeg ik bericht van de kinesist. Vanaf maandag beginnen ze terug onder strikte maatregelen (hygiëne, mondmasker, …). Ze heeft eerst de stand van zaken gevraagd. Ik heb gezegd dat het niet goed ging. Uiteindelijk mag ik maandag op mijn normale uur gaan.

Het Bol.com/Post.nl-mannetje stond ook aan de deur. Ik had gisteren een boek besteld en 24 uur later is het geleverd. Dezelfde dag is het boek uit.

’s Avonds maken we voor de eerste keer zelf pizza. Oké, niet helemaal zelf, maar ik bedoel misschien eerder “voor de eerste keer zelf pizza beleggen”. Het liep een beetje mis bij de eerste, de tweede ging al wat beter en de derde was nog beter. Al denk ik dat er een paar tafelgenoten liever Dr. Oetker in de oven hebben zitten. 😉

Zondag 3 mei 2020

Ik doe bitter weinig op deze dag. Ik volg weer een livestream, ik bekijk vlogjes, ik eet en drink, …

Ohja, misschien nog iets “spannends” (totaal niet, haha): omdat de kappers dicht zijn, kon ik niet naar de kapper. Mijn bles begint dus vreselijk in mijn ogen te hangen. Gelukkig had ik nog ergens ver weg in de kast van die schuifclipjes liggen. Dus ik heb mijn bles naar achteren gekamd en vastgezet met die clipjes. Aangezien ik mijn haar zo al jaaaaaren niet meer heb gedragen, deed het wel wat pijn. Of ben ik de enige die soms “haarpijn” heeft? 😉

Maandag 4 mei 2020

Vandaag mocht ik weer naar de kinesist! Het was toch al zo’n 7 weken geleden. De schade blijkt mee te vallen, al ben ik wel enkele stappen achteruit gegaan. Nog eens een bewijs dat kinesitherapie enorm belangrijk is voor MS-patiënten.

De voorwaarden om binnen te mogen, zijn ook heel streng. Je mag uiteraard je niet ziek voelen, maar je moet ook een mondmasker op, handen ontsmetten, … De kinesist is ook poetsvrouw, want na elke patiënt moet alles gedesinfecteerd worden.

Een mondmasker opzetten vond ik toch wel raar. Ik heb meteen een foto getrokken, zodat ik mezelf zou zien met een mondmasker. Ik concludeerde dat het er best oké uitzag, dus die eerste stap van schaamte was ook weg. We zullen er helaas nog lang mee moeten leren leven, maar als iedereen doet wat ‘ie moet doen, zullen we het snel gewoon worden.

Dinsdag 5 mei 2020

Ik doe weer weinig zinvol. Niets noemenswaardig.

’s Morgens maak ik wel een nieuwe variant van mijn havermoutontbijtje: de basis (havermout, melk en fruit) is hetzelfde, maar ik strooi er nog kaneel en een handvol notenmix bij.

Mijn werkgever geeft ook een update. Voorlopig wordt er met dezelfde “ploeg” gewerkt als de “ploeg” die de voorbije weken de boel heeft rechtgehouden. Afhankelijk van de instroom van stalen/werk, zullen de anderen één voor één teruggeroepen worden.

Over werk gesproken: vandaag kwam een blog online over mijn leukste studentenjob ooit! 😀 Nog niet gelezen? Klik dan even op de link.

Woensdag 6 mei 2020

Vandaag heeft de Copaxone-verpleegkundige nog eens gebeld om te horen hoe het gaat. Fijn dat je wordt opgevolgd.

Een punthoofd krijg ik ervan! Energieleveranciers vergelijken. En alsof dat niet genoeg is, moet het nog eens allemaal ingewikkelder in plaats van een gewone overname met een overnameformulier bij de oplevering. Ik heb geen technisch brein en snap er niets van! Ik vertrouw dus maar op websites als mijnenergie.be, vreg.be of Testaankoop.

Na een hele dag vergelijken en bellen heb ik de energieleverancier gekozen en meteen een contract afgesloten. Ik vind dit toch wel een dingetje. Een energiecontract afsluiten, puur op geluk en zonder voorkennis. Het is alsof ik in de diepte spring. Voor mij is dit een hele opgave, want ik wil alles weten, berekenen, plannen, …

De Nationale Veiligheidsraad is weer bijeengekomen. We gaan een stapje verder in de exitstrategie. Vanaf 11 mei mogen de winkels terug open, er is weer beperkt sociaal contact mogelijk, …

Papa bestelt een hele lading “chirurgische” mondmaskers, zo’n mondmaskers dat ook in een winkel verkocht worden. Het toeval wil dat ik voor donderdag een bericht had gepland over “niet op woorden kunnen komen“. En hopla, daar was het weer…

Mama: “Papa heeft 50 mondmaskers besteld.”

Ik: “Oh, waar?”

Papa: “Bij MyEdered.”

Ik: “Ja, dat is van …, allez, hoe heet dat weer?” Ik zag de website zo voor mij, maar ik kon niet op het woord komen.

Mama: “Cheques.”

Ik: “Ahja! Maaltijdcheques.”

Donderdag 7 mei 2020

Ik maak weer hetzelfde ontbijt als de voorbije dagen, dus (warme) havermoutpap, banaan, kaneel en notenmix. Alleen meng ik het nu meteen, waardoor het minder fotogeniek is, maar wel lekkerder. Als ik het pas na de foto meng, smaakt het toch nog anders.

Ik plaats weer een bestelling bij het afhaalpunt van de bibliotheek. Deze keer enkel non-fictie boeken. Het zijn boeken over persoonlijke ontwikkeling. Mijn leesgedrag is heel afhankelijk van mijn gemoed. De ene keer heb ik enkel zin in romans, de andere keer in non-fictie. Deze keer zit ik dus weer in de fase “non-fictie”. 🙂

Aangezien ze maandag beginnen met de renovatie van de badkamer in het ouderlijk huis (waardoor ik dus 10 dagen geen douche kan nemen #luxeprobleem), moeten natuurlijk de kasten uitgeruimd worden. Wat je daar tegenkomt! Het Nivea-museum kan komen aankloppen voor zonnebrandflesjes uit de jaren stilletjes. Ik denk dat die flesjes uit de late jaren ’90 stammen. Ohja, mijn spulletjes heb ik al in een aparte bak gezet en ik laad ze niet meer uit vooraleer ik in mijn appartement woon. Althans, de dingen die ik niet echt nodig heb hé. 😉

De afgelopen dagen heb ik weinig gedaan qua beweging. Vandaag is de knop weer even omgedraaid. Benieuwd hoe lang het gaat duren. Uiteraard verbrand je al calorieën met poetsen (donderdag poetsdag), maar ik heb ook weer een ik-blijf-in-mijne-hof-wandeling gedaan. Met een podcast in mijn oren.

En terwijl ik bovenstaande aan het typen ben (we noteren 17u16) besef ik weer dat het ook donderdag Copaxonedag is. Jep, ik was het weer bijna vergeten. Snel gaan inspuiten!

Vrijdag 8 mei 2020

Vanochtend weer een nieuw variant van mijn havermoutontbijtje gegeten. De basis blijft hetzelfde, maar deze keer heb ik een appeltje gebakken/gestoofd en er onder gedaan. Kaneel en een handvol notenmix en klaar! Heel lekker! 🙂

In de namiddag maak ik weer een ik-blijf-in-mijne-hof-wandeling met een podcast in mijn oren. Nadien ben ik wel weer heel moe. Ik denk dat ik vandaag iets te enthousiast mijn energie verspeeld heb.

Het is prachtig weer, dus het is tijd voor BBQ! Wat houd ik zo van BBQ’s. 🙂

Volgende week gaan we een nieuwe fase in de exitstrategie in. Laten we met z’n allen de regels goed opvolgen (afstand houden, handen wassen, mondmasker, blijf zo veel mogelijk in uw kot,…), zodat we binnenkort niet te horen krijgen dat we een stapje terug moeten doen. Blijf goed voor jezelf en voor elkaar zorgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: