Springvloed – Jackie van Laren

Springvloed (Eilandliefde #3) | Jackie van Laren | 2018 | Boekerij | 352 pagina’s

Korte inhoud

Mayke Ferwerda is geboren op het eiland, en weet als een van de weinigen van haar leeftijdsgenoten heel zeker dat ze er ook wil blijven wonen en haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.

Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement is gered door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die zelfingenomen versierder de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

Mijn mening

Lees hier de recensies van Duingras (deel 1) en Stormwind (deel 2).

Mayke Ferwerda is een echte eilander. Na haar studie op de wal besluit ze om voor altijd op het eiland te wonen. Ze wil hier een baan, een huis en een vriendje. Een baan en een vriendje heeft ze al. Ondertussen is Cam op het eiland terecht gekomen. Hij is zelfs de redder van Grote Vis geweest, dus hij is ook een beetje haar baas. Alleen, ze kan hem niet uitstaan! Of is dit niet helemaal waar?

Dit boek ging er minder vlot door dan de eerste twee delen. Ik moet wel zeggen: de eerste helft van het boek. In de tweede helft van het boek vloog ik er weer door.

Je begint de personages beter te kennen en beschouwt ze al bijna als jouw eigen vrienden. De vriendengroep vormt één blok om de “vijand” te bestrijden. Deze acties zijn ook echt hilarisch. Ik heb vaak moeten grinniken bij bepaalde scènes. 😀

Achteraan het boek is er weer een voorsmaakje van het vierde deel, Tegenstroom. In dit boek gaat het over Martin, de broer van Wende.

Op naar het vierde deel! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: