Stormwind – Jackie van Laren

Stormwind (Eilandliefde #2) | Jackie van Laren | 2018 | Boekerij | 286 pagina’s

Mijn mening

Vincent is een surfer, een losbol, een vrijbuiter. Dus als zijn beste vriend Axel zijn hulp niet meer nodig heeft in Grote Vis, de strandtent die ze samen runnen, omdat Axels nieuw geliefde Wende zijn plek inneemt, kan hij dat alleen maar toejuichen: vrijheid, blijheid. Toch? Hij verruilt het waddeneiland voor surfparadijs San Diego en geniet van zijn zorgeloze leventje in de zon, maar na drie maanden slaat de verveling toe. Hij mist Axel, hij mist kitesurfen en hij mist… iets wat hij zelf nog niet kan benoemen.

Als Vincent terugkeert naar het eiland, blijkt de vriendenkring daar uitgebreid te zijn met de achttienjarige Milena, een nichtje van Wende dat na een traumatische gebeurtenis een veilige haven nodig had. Terwijl hij met hernieuwde energie en motivatie helpt bij allerlei nieuwe plannen met Grote Vis, gaat hij zich steeds meer betrokken voelen bij het welzijn van Milena. Maar die durft niet zomaar iemand te vertrouwen…

Korte inhoud

Wie Dagboek van een MS-patiënt in coronatijden #5 heeft gelezen, weet dat ik op een zonnige woensdag mijn bestelling in de bib mocht gaan afhalen. Bij die bestelling zat Stormwind (deel 2), Springvloed (deel 3) en Tegenstroom (deel 4) van de Eilandliefde-serie van Jackie van Laren. Hoogtij (deel 5) was uitgeleend, maar die heb ik al in mijn reserveringsmandje gekieperd. Zodra deze terug in de bib is, wordt deze ook afgehaald. De recensie van Duingras (deel 1) staat ook hier te lezen.

Diezelfde dag ben ik begonnen aan Stormwind. Deze keer zoomen we in op Vincent, Vinnie voor de vrienden en eilanders. Na een zomer in San Diego besluit hij terug naar het eiland te keren. Bij aankomst blijkt dat zijn kamer bij Axel bezet is. Het nichtje van Wende logeert namelijk een tijdje op het eiland, nadat ze een trauma heeft opgelopen op het vasteland. Dit is het begin van een hele metamorfose: van de losbol Vinnie naar … Dat moet je zelf maar ontdekken. 😉

Drie dagen later heb ik Stormwind uitgelezen. Ik werd weer meegesleurd door de avonturen van Vinnie, Ax en Wende op het eiland. Want ja, we krijgen ook het vervolg van de liefde tussen Axel en Wende te lezen.

Ik ben echt lyrisch over de schrijfstijl van Jackie van Laren. Ze schrijft zo ontzettend beeldend. Je stapt precies mee in het filmdecor. Je staat achter de camera en je ziet het allemaal gebeuren. Ik vind het ge-wel-dig!

Ik ben meteen doorgegaan met het derde deel, Springvloed. Achteraan het boek (Stormwind) is er weer een klein voorsmaakje. In dit boek leren we Mayke Ferwerda beter kennen, die ook in Stormwind al een klein rolletje had.

Kortom, ik denk dat ik mijn enthousiasme niet meer kan verbergen. Echt, als je houdt van romantische verhalen die op een voortreffelijke manier zijn geschreven, probeer dan eens een boek van Jackie van Laren uit. En als je eens kennis wilt maken met haar schrijfstijl: op Facebook schrijft ze nu een vervolgverhaal. Gratis en voor niks! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: