Duingras – Jackie van Laren

Duingras (Eilandliefde #1) | Jackie van Laren | 2018 | Boekerij | 270 pagina’s

Korte inhoud

Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en om te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven.

In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…

Mijn mening

Na een relatiebreuk besluit Wende zich twee weken terug te trekken op een waddeneiland. Wanneer ze aankomt op het eiland, maakt ze meteen kennis met Grote Vis, de strandtent op het eiland en met Axel en Vincent (a.k.a. Vinnie), respectievelijk de uitbater en de garçon van Grote Vis. Geleidelijk groeit er een mooie vriendschap met Axel en Vinnie, al moet Wende wel toegeven dat Axel meer met haar doet dan gewone vriendschap. En dan staat Bastiaan, haar ex, voor haar neus met wel een heel opmerkelijk voorstel…

Wat heeft Jackie een heerlijke, humoristische en nuchtere schrijfstijl. Een “normaal” vrouwelijk hoofdpersonage en een “normaal” mannelijk hoofdpersonage. Gewoon personages waarmee je je kunt identificeren. Gewoon nuchterheid en waarheidsgetrouw ten top, met wel een vleugje romantiek. Anders zou het geen roman zijn. En uiteraard het ultieme vakantiegevoel (zee, strand, strandtent, …). Ik houd ervan! 🙂

Tijdens het lezen van dit boek had ik vaak een Dokter Deen-gevoel, de tv-reeks over een dokter op Vlieland. Behalve dat het verhaal zich ook op een waddeneiland afspeelt, heeft het niets anders gemeen met Dokter Deen.

Achteraan het boek is er al een voorsmaakje van het tweede deel (Stormwind). In dit deel wordt er ingezoomd op Vincent.

Ik vond het eerste deel van deze reeks (Eilandliefde) al heel leuk. Ik heb meteen de volgende drie delen “besteld” bij de bib (via het afhaalpunt tijdens deze coronatijden). Het laatste deel (Hoogtij) was ontleend, dus deze heb ik nog niet kunnen “bestellen”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: