Bezoek van MS-Liga Vlaanderen

Sinds kort ben ik lid van MS-Liga Vlaanderen. Op de site staat om als nieuw lid zeker contact op te nemen met de maatschappelijk werker van jouw regio. Ik besloot om dit advies op te volgen. Ik had namelijk wel wat vragen over het onderwerp “werk” en heel het sociaal recht daaromtrent. De vakken recht waren niet bepaald mijn lievelingsvakken en ik vind het een heel kluwen van allerlei regeltjes en uitzonderingen en dit en dat. Graag dus iemand die er meer verstand van heeft dan ik.

Na een kort mailcontact spraken we af bij mij thuis. Aanvankelijk vroeg ze eerst of ik in haar kantoor kon langskomen, maar als het niet mogelijk was, zou ze ook op huisbezoek komen. Omdat mezelf verplaatsen enorm veel energie kost, wat ik al niet veel heb, heb ik gevraagd om op huisbezoek te komen.

Zo gezegd, zo gedaan. Op een namiddag stond ze op de oprit. Ik had een halve dag verlof genomen. Niet alleen omdat zij kwam, maar ook omdat het voltijds werken wel enorm veel energie vraagt.

Ze gaf veel info over allerlei mogelijkheden voor MS-patiënten. Een opsomming van de zaken die belangrijk (kunnen) zijn:

  • Vlaamse overheidspremie (VOP)
  • Toegelaten arbeid (via de mutualiteit)
  • Vlaams Patiëntenplatform
  • Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

Ze gaf ook nog info over MS-Liga Vlaanderen. Ze wegwijzeren MS-patiënten in heel de wirwar aan administratie, ze voorzien een sportpremie, ze voorzien een plaspas (een soort VIP-kaart voor het toilet), ze organiseren bijeenkomsten/congressen, ze doen onderzoek naar MS, …

Het was eigenlijk zeer interessant. Ik heb al regelmatig gelezen dat de info vanuit de neurologen maar miniem is, zij zijn eerder gericht op de medische kant van MS. De diagnose en de medicatie. Alles wat na de diagnose komt, moet je zelf maar uitzoeken. Daarom ben ik blij met een instantie als de MS-Liga Vlaanderen.

Dit bezoek dateert van eind januari. Ik heb gewacht om dit online te zetten totdat mijn VOP in orde zou zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: