Meneer de dierendokter – Maarten Jagermeester

Meneer de dierendokter | Maarten Jagermeester | 2019 | Houtekiet | 221 pagina’s

Korte inhoud

Al tientallen jaren runt Maarten Jagermeester een dierenartsenpraktijk in Herentals. In Meneer de dierendokter beschrijft hij de pakkendste momenten uit zijn carrière. Samen met zijn vrouw, drie dochters en inwonende vader, beleefde hij ronduit spectaculaire avonturen. Of het nu om een doodgeschoten koe, een achtergelaten slang of een verwaarloosde hond gaat, Jagermeester vertelt met zoveel humor dat geen mens onberoerd blijft. Een warm boek met een groot hart voor dieren en familie.

Mijn mening

Ik ben geen grote dierenvriend. Ik gedoog ze wel, maar ik hoef zelf geen dieren in huis. Waarom lees je dan dit boek, Kim? Wel, ik heb het eerste boek (Ozzie) van Maarten Jagermeester ook gelezen en dat vond ik toen heel fijn om te lezen. Het feit dat hij schrijft over mijn streek maakt dat ik heel wat zaken herken. De Grote Markt in Herentals, de baan Herentals-Lier, het Engels Kamp in Grobbendonk, … Allemaal zaken die mij bekend voorkomen. Ik kan ze mij dan ook helemaal inbeelden.

In dit boek gaan we doorheen de seizoenen. We beginnen in de winter, om dan uiteindelijk te eindigen in de herfst. Ondanks dat dit wel chronologisch is, weet ik zeker dat al zijn verhalen niet chronologisch zijn. Hij gebruikt het seizoen als groot onderdeel, maar de verhalen die hij daarin vertelt, dateren telkens van andere jaren. Dit staat ook in de korte inhoud, aangezien het over zijn volledige carrière gaat en niet over een bepaald jaar.

Ik vond het weer een fijn boek om te lezen. Hij heeft me weliswaar niet veranderd in mijn houding naar dieren toe, maar dat is ook niet de opzet van het boek. Het zijn leuke, grappige verhalen over zijn werk als dierenarts. Voor mij heeft het een extra dimensie aangezien de verhalen in mijn streek afspelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: