Mijn eigen stekje #2: Kiezen van het sanitair + tegels

Het eerste wat ik ging kiezen waren het sanitair en de tegels. De badkamer is trouwens ongeveer 6,7 m² groot.

Oorspronkelijk was er een inloopdouche en een kast met twee wastafels. Ik heb dat veranderd, want ik wou nog een extra toilet.

Even een korte info: Ik spreek heel de tijd over “we”, omdat ik mijn ouders overal mee naartoe gesleept heb.

3D-tekening van de badkamer.

Op een zaterdagochtend reden we naar de leverancier. We werden vriendelijk ontvangen. Er werd drinken aangeboden. Allemaal in orde.

Ik mocht even in folders bladeren om zo mijn smaak wat kenbaar te maken. Voor de rest had ik allesbehalve een idee wat het zou worden.

Daarna gingen we de toonzaal rond. Eerst naar de douchebak. Dat werd een simpel wit exemplaar. Niet te veel tralala. Het is een inloopdouche, dus de doucheplaat is gelijk met de vloer. In het ouderlijk huis hebben we (voor nog even, want daar wordt de badkamer ook gerenoveerd) een echte douchebak.

De handenwastafel in het gastentoilet moet ook gekozen worden. Ik ben nogal voor rechttoe rechtaan, dus het is een rechthoekig exemplaar geworden. Zo’n rond exemplaar vind ik wat oubollig.

En dan de kranen. Je staat naar een heleboel kranen te staren en weet begot niet wat te kiezen. Even een blik naar de papa werpen, want hij is mijn adviseur. Uiteindelijk zei de verkoopster dat dit “basismodel” het meest verkocht werd. Oké, het is nog redelijk mooi, dus dat werd het. Twee keer. Eén voor in het gastentoilet en één voor in de badkamer. Ik koos voor gewoon kranen in het chroom. De hype van tegenwoordig om kranen (en deurklinken) in het zwart te doen, laat ik stilletjes aan mij voorbijgaan.

Nog een keuze is de douchekop. Ik wil gewoon een douchekop waar warm water uitkomt en misschien ook nog een beetje ecologisch. Maar ecologisch en waar er amper een druppel warm water uitkomt, nee, dat wil ik ook niet. Ik heb trouwens gekozen voor een doodnormale douche/handdouche. Ik hoef geen regendouche.

Dan het badkamermeubel. Het is een meubel geworden met een spiegelkast en een lade onder de wastafel. Daarnaast een grote kolomkast.

And last, but very important: mijn tweede toilet. Met wat gepuzzel lukte het om het tweede toilet in de badkamer te plaatsen. De keuze is gevallen op een modern hangtoilet. Niet de goedkoopste en ik heb er dan ook nog twee nodig. En dan heb ik het nog niet gehad over de doorspoelknoppen. Juist, dat moet ook gekozen worden… Ik kon kiezen uit ronde doorspoelknoppen of rechthoekige doorspoelknoppen (beide op een rechthoekig plaatje, ik bedoel echt de knoppen waar je op drukt om door te spoelen). Aangezien ik voor uniformiteit ben, heb ik gekozen voor rechthoekige doorspoelknoppen.

In de toekomst zou er eventueel nog een sierradiator in de badkamer komen. Het stopcontact is er voor voorzien, maar voorlopig houd ik het op een iets goedkoper exemplaar.

Bij een andere leverancier moesten we de tegels gaan kiezen. Zowel de tegels voor de douche als de vloertegels. Ik had voor de tegels antraciet in mijn hoofd. Gelukkig werd ik omgepraat door mijn adviseur en heb ik gekozen voor taupekleurige tegels. Aanvankelijk hoe het licht valt, is het zelfs een beetje antraciet. Dus nog steeds heel blij met de vloertegels. Een klein anekdote: toen ik deze tegels ging kiezen, waren deze tentoongesteld bij de “nieuwe” collectie. Ik koos dus op basis van één tegel. Onderstaande foto is genomen toen het in de collectie opgenomen was en er dus een “tegelplaat” was.

Vloertegels

Voor de douchetegels ben ik niet voor het steriele wit gegaan, maar voor zandkleurige, beigekleurige, … tegels. Als ik heel veel geld zou gehad hebben, zouden er volgens mij mozaïektegels in de douche gekomen zijn. Budgetgerelateerd heb ik gekozen voor iets goedkopere tegels, maar ik ben er nog steeds tevreden van.

De tegels is het enigste onderdeel waar ik niet boven het voorziene budget uit het project ben gegaan. Alle andere keuzes (keuken, sanitair en deuren/laminaat) ben ik boven het projectbudget gegaan. Hierbij wil ik wel aan toevoegen dat ik niet over mijn eigen budget gegaan ben. Ik wist op voorhand dat ik het projectbudget niet zou halen, dus ik heb mijn eigen budget opgesteld.

En om deze blog te eindigen: al een klein voorsmaakje. Het is nog niet afgewerkt. Zo ontbreken het tweede toilet en het douchescherm nog. Verder moeten er nog kleine afwerkingen gebeuren, maar er is in ieder geval al een beeld hoe het zal zijn. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: