Kim, de boekenliefhebber

Ik ben een lezer. Het is met de paplepel ingegeven, want in de familie zijn er nog heel wat lezers. Ik ben sinds kleins af aan lid van de bibliotheek. Ik heb daar twee jaar een vakantiejob mogen doen en dat was het walhalla voor mij. Nu ben ik lid van de leesclub en ben ik vrijwilliger/begeleider van een KJV-groep (Kinder- & Jeugdjury Vlaanderen). Het mag gezegd worden dat boeken een belangrijke rol spelen in mijn leven.

Jammer genoeg lees ik niet meer zoveel. Tijdens mijn schooltijd en de eerste twee jaren van mijn werkcarrière verslond ik boeken. Ik reed met de trein naar school / werk en dat bezorgde mij dagelijks wat leesuurtjes. Op jaarbasis haalde ik een gemiddelde van 84 boeken. Nu rijd ik met de auto naar het werk en is het aantal gelezen boeken drastisch geslonken. Alhoewel het nog steeds een behoorlijk aantal is, met een gemiddelde van 40 boeken per jaar.

Waar Kim gaat, staat of ligt… meestal is er wel een boek in de buurt.

Ik lees zowel volwassenboeken als jeugdboeken. Ik vind het meeste mijn gading in de non-fictie, de waargebeurde verhalen en de romans. Thrillers kunnen me maar af en toe bekoren. Jeugdboeken lees ik vooral in functie van de KJV.

Ondanks dat ik een boekenliefhebber ben, vond ik de verplichte lectuurlijstjes tijdens mijn schoolcarrière vreselijk. Zelfs echte boekenliefhebbers kan je zo een afkeer van boeken doen krijgen, laat staan leerlingen die niet graag lezen. Gelukkig had ik in de derde graad van het middelbaar onderwijs een leerkracht Nederlands die hiermee ook niet akkoord was. Onze leesopdrachten bestonden uit een bepaald thema of genre. Welk boek je zou lezen, mocht je zelf nog kiezen. Het moest wel goedgekeurd worden, want met een dun boekje van enkele pagina’s moest je niet afkomen. Dit werkt mijns inziens veel beter om leerlingen aan het lezen te krijgen.

Op mijn blog zullen ook af en toe recensies komen van boeken. Boeken die ik altijd zelf gekozen heb. Behalve misschien het boek voor de leesclub, maar dat is ook niet helemaal waar. Daar mogen we kiezen uit enkele voorgestelde boeken en het boek met de meeste stemmen wordt gelezen. Ik denk dat ik altijd al mijn voorkeursboek heb gehad, dus eigenlijk heb ik dat boek ook zelf gekozen… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: