Dankbaarheid in januari 2020

Ik heb op 1 januari geen goede voornemens als gezonder eten, meer bewegen en blablabla gemaakt. Het lukt me toch niet om die vol te houden. Ik ben op 1 januari (technisch gezien op 30 december, aangezien dat de eerste dag in die nieuwe week in mijn agenda was) begonnen met elke dag twee dankbaarheidsmomentjes te noteren. Sommige dagen was dit heel moeilijk en moest ik diep gaan nadenken. Andere dagen rolden de dankbaarheidsmomentjes er zo uit. Een kleine opsomming:

 • Interessante podcasts luisteren in de auto;
 • Bezoek aan de bib;
 • Kerstboom terug opgeruimd, tijd dat het lente wordt (zei ik op 5 januari 😉 );
 • Bureaukalender ontvangen op het werk. Ik sprong een gat in de lucht toen één van de vertegenwoordigers op het werk kwam met een stapel bureaukalenders, onderleggers, … Ik vind die bureaukalender, met hun reclame op weliswaar, geweldig.
 • Pannenkoeken met vanille-ijs en chocoladesaus;
 • Datum oplevering van appartement ontvangen;
 • Ribbekes en gebakken petatjes van de markt;
 • Zingen in de auto;
 • Elektrische toestellen gaan bestellen, waarvan de tv een korting van 500,00 euro heeft!
 • Leesclub;
 • Lekker glaasje cava;
 • Het was op een regenachtige dag gewoon droog op de momenten dat ik buiten moest zijn;
 • Even iets meer energie hebben, zodat ik eventjes met een spons over mijn (vuil) autootje kon gaan. Nu zie ik tenminste weer iets door mijn achterruit…
 • MET STIP OP NUMMER 1: BLOGGEN. Ik vind dit zo plezant. Het zat al lang in mij, dat schrijven. Als kind schreef ik papieren vol met verhaaltjes, gedichtjes, … (ja, toen was het nog met pen en papier). Het was enkel een grote stap om het effectief te doen. Ik zet mezelf in de spotlights, iets wat tegen mijn verlegen, timide, introverte aard ingaat. Want wat gaan de mensen wel niet denken? De mensen mogen denken wat ze willen, ik word blij van bloggen en dat is het belangrijkste, nietwaar? 😀

Ik vind het belangrijk om dit te doen. Het doet me, ondanks die k*t-MS, beseffen dat ik het nog zo slecht niet heb. Ik probeer de positiviteit te laten primeren en de negativiteit weg te duwen. De wet van de aantrekkingskracht (boekentip: The Secret – Rhonda Byrne). Het lukt niet altijd, maar dit is in ieder geval al een begin…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: