JEUK!

Is het al zomer? Zijn de muggen er al?

Nee, het is nog putje winter. Ik heb nog geen mug gezien of gehoord.

Ik heb wel immense JEUK (ja, in hoofdletters). Ik krab me kapot. Op afwisselend vier verschillende plaatsen. Op mijn rechterbuik, op mijn linkerbuik, op mijn linkerdij en op mijn rechterdij. Op mijn injectieplaatsen van de Copaxone.

Het begint al net na de injectie. En het duurt toch zo’n week vooraleer de jeuk volledig verdwenen is. Na enkele dagen is het al fel verminderd, maar heb ik toch nog af en toe jeuk.

Toen de Copaxone-verpleegkundige een keer belde om te horen hoe het gaat, meldde ik dit. Het kan dus een reactie zijn op de Copaxone. Ik zit in mijn tweede maand en dan reageert je lichaam het hevigst op die medicatie. Het enigste wat je kan doen is net hetzelfde als bij een gewone muggenbeet. Behalve de zalfjes en de kalmeermiddelen (die meestal maar half z’n gat / niet zo goed werken) niets dus.

Hopelijk gaat dit snel voorbij, want om altijd jeuk te hebben na een injectie is echt niet fijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: