Musical | Red Star Line

We zijn naar de musical Red Star Line van Studio 100 gaan kijken. Wat ik ervan vond, vertel ik in deze blog. 🙂

Disclaimer: We hadden plaatsen in tribune A, dat is de meest linkse tribune. Daardoor zijn de foto’s van tijdens het slotapplaus heel erg ingezoomd en niet van een heel goede kwaliteit.

Verhaal

1923.

Miljoenen mensen maken de oversteek van Europa naar de VS. In de zoektocht naar een beter leven.

Jan en Marie vormen een gelukkig koppel. Maar het boerenleven oogt weinig rooskleurig, want de kleinere landbouwbedrijven moeten het afleggen tegen de opkomende automatisering die alleen herenboeren zich kunnen veroorloven.

Als Jan de kans krijgt om in Amerika als ingenieur aan de slag te gaan, gaat hij op het aanbod in. Marie zal hem later achterna reizen.

Manipulatie en onwetendheid zorgen er echter voor dat hun liefde dreigt ten onder te gaan door de afstand.

Als een drama zich in het arbeidersgezin Steyaert voltrekt, beslist vader Steyaert naar Amerika te vluchten, in de hoop er een nieuw en anoniem leven op te bouwen.

De grote oversteek verloopt echter niet zonder gevaar. Geraken alle gezinsleden veilig op hun eindbestemming?

Bron: website Red Star Line

Hoofdcast

Van links naar rechts:
Walter – Peter Thyssen
Louise – Charlotte Verduyn
Rosalie – Marleen Merckx
Jakob – Frans Van der Aa
Odilon – Ludo Hoogmartens
Gust – ?
Jan – Jonas Van Geel
Marie – Ianthe Tavernier
Cyriel – Nordin De Moor
Jef – ?
Zulma – Goele De Raedt (?)
Martha – Free Souffriau

Het was trouwens de première voor Peter Thyssen als Walter.

Wat vond ik ervan?

We boekten plaatsen voor de late namiddagvoorstelling van 16u30. We vertrokken goed op tijd, maar omwille van heel wat wegenwerken richting Puurs, kwamen we pas een uurtje na vertrek aan. Normaal is Puurs zo’n 40-45 minuten rijden voor ons.

We hadden een parkeerticket voor parking B. Dat is de overdekte parking in de loods. Het is ook vlak bij de ingang van het pop-uptheater.

Bij binnenkomst moest ik uiteraard weer naar het toilet. Dames onder ons weten zeker en vast dat het altijd aanschuiven is aan de damestoiletten. Zo stond er ook al een behoorlijk lange rij aan de toiletten vlak bij de inkom. Ik ging een kijkje nemen bij de toiletten aan de andere kant en daar was de rij al iets minder lang.

We gingen naar onze plaatsen. We hadden plaatsen in tribune A, maar omdat de tribunes tijdens de voorstelling rijden, is dit geen probleem. Het kan zomaar zijn dat je tribune ineens in het midden staat. Nog een leuke bijkomstigheid: de rij voor ons is vrij gebleven. We hadden dus geen mensen voor ons zitten.

Red Star Line is een mooie musical. Het tempo ligt hoog en de scènes wisselen elkaar in sneltempo af. Je komt ogen en oren te kort om alles mee te maken. Gelukkig is de voorstelling ondertussen opgenomen, dus ik verwacht de dvd binnenkort zodat je de voorstelling zo vaak kan herbekijken als je wilt. 😉

Het verhaal heeft een voorspelbaar karakter, maar toch slaagde Frank Van Laecke erin om af en toe omweggetjes te nemen. Niet alles is voorspelbaar.

De muziek is zo mooi. De oorwurm Onze droom begint vandaag zit voor de rest van de dag in je hoofd. Zal ook wel komen doordat dit heel vaak in de voorstelling komt, al zijn het maar een paar zinnetjes.

De acteurs hebben het voortreffelijk gedaan. Ze zijn dan ook al wat gewend. 😉 Maar het is toch kleine Gust die ieders hart stal. “Ik ben geen klein kind meer!“, maar ook hoe hij zich doorheen het verhaal wendt. Een heel mooi personage!

Red Star Line is een totaalbeleving. Naast dans en muziek krijg je ook nog een onweersbui over je hoofd. Nee, je wordt niet kletsnat, maar door bepaalde trucjes met nevel en een windmachine, lijkt het echt.


Na de voorstelling waren we redelijk snel weer weg. Mede dankzij de parkeerwachters die af en toe het volk, dat van het theater naar parking A (de buitenparking op wandelafstand) moest, tegenhield. Toen we terug op de N-weg waren, zagen we een heel lange stoet auto’s die van parking A kwamen. Parking B is dan misschien wel duurder, maar je krijgt dan ook meer dan bij parking A. Het is maar wat je wilt. 😉

Onderweg naar huis gingen we nog iets eten. Ik had ondertussen niet veel honger meer. Soms kan ik misselijk worden van de honger en dan over mijn hongerpunt heen zijn waardoor ik in niets meer zin heb. Uiteindelijk koos ik voor de wok scampi. Het was lekker, maar ik heb niet alles opgegeten. Ik heb voornamelijk de scampi’s eruit gevist. Altijd het duurste uit je bord opeten. 😉

Het was een fijne dag. Ik heb genoten van de voorstelling. Ook al waren er heel veel prikkels en ben ik wat overprikkeld en brak na zo’n dagje, ik heb het ervoor over. 😉

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: