Liefste dagboek #70: januari 2023

Januari is weer afgelopen. Afgelopen maand is er wel wat gebeurd. Mijn autootje mocht weer naar de garage voor het jaarlijks onderhoud, de kerstboom werd weer opgeborgen in de berging, ik blikte terug op 2022 met Kamal Kharmach en Jade Mintjes, ik upgradede een abonnement en nog zoveel meer. Benieuwd wat ik afgelopen maand beleefde? Je leest het hier! 

Ik ben er altijd vroeg bij om de kerstboom op te tuigen, maar na nieuwjaar wil ik terug orde en netheid. Ik verlang naar het voorjaar en daar hoort geen kerstboom bij. 

Het was weer tijd voor het jaarlijks onderhoud van mijn autootje. Ik ben dan zo iemand die een propere auto in de garage wil afleveren, waardoor ik een bezoekje aan de carwash bracht. Tijdens het onderhoud, dat zo’n uurtje tot twee uurtjes duurt, wacht ik in showroom, zittend in de leren zeteltjes, met een boek. De muziek stond echter luid en het was Stubru, niet meteen mijn radiozender. Gelukkig heb ik altijd mijn noise cancelling-oortjes bij en zette ik een rustgevender muziekje op. 

Wie is de mol? is weer begonnen! Ik vind dit zo leuk. De eerste afleveringen zit ik met pen en papier klaar om kandidaten te elimineren. Ondertussen zijn er enkele afleveringen gepasseerd en wordt de groep kleiner. Zal ik dit jaar wel de juiste mol in het vizier hebben? 

Eurosong was back. De liveshow op tv vond ik wel leuk om te zien. Gaf me echte Eurovisionvibes, zoals het in mei ook is. Mijn favoriet was Chérine met Ça m’ennuie pas. Ik heb ook na heel veel geduld erop gestemd via de app van VRT Max. Waarom veel geduld? Omdat de app eruit lag. Er waren te veel mensen die wilden stemmen. 

De act van Chérine vond ik echter niet zo schitterend en hoorde voor mij eerder thuis op het Junior Eurosong-podium. De onverwachte winnaar was Gustaph met Because of you. Ben benieuwd hoe hij het in mei gaat doen in Liverpool.

Op oudjaarsdag zond Eén de eindejaarconference van Kamal Kharmach uit. Deze keer heb ik het volledig genegeerd. Ik las ook geen recensies en dergelijke. Ik wilde namelijk helemaal verrast worden, want we gingen begin januari live kijken. En wat heb ik gelachen! Ik vond het heel goed. Toen Kamal aankondigde dat hij volgend jaar weer de eindejaarsconference mocht doen, was ons antwoord unaniem: we boeken opnieuw tickets! 

Tweetal weken na ons uitje naar Kamal Kharmach gingen we naar een collega van hem: Jade Mintjens. Ook zij keek terug naar 2022. Het was een fijne show, maar je merkte wel dat het de allereerste keer was. Ze moet hierin nog groeien, de timing kan nog beter, maar hé… ze staat wel haar vrouwtje in het mannenbastion van standup-comedy. 

Uit de Boost-app maakte ik het recept van de glutenvrije amandel-chocoladekoekjes. Volgens dat recept moet dit een halfuurtje in de koelkast staan, maar aangezien het buiten koud genoeg was, zette ik de koekjes buiten. 

We hadden ook het nieuwjaarsfeestje met de familie langs papa’s kant. Mijn nonkel is mijn peter. Op mijn geboortekaartje staat mijn grootvader als peter, maar hij stierf toen ik 1 jaar was. Mijn nonkel heeft deze rol overgenomen, zodat ik toch nog elk jaar een nieuwjaarsbrief met ‘Liefste peter’ kon voorlezen. 😉 Elk jaar geef ik hem ook nog iets kleins, in plaats van de nieuwjaarsbrief. Deze keer was het een cadeaubon voor de kust, aangezien hij er regelmatig vertoeft.

Een spontaan etentje. Ik was die dag doodop, maar heb toch ingestemd. Achteraf was ik blij, want het was gezellig en lekker.

Ik upgradede ook mijn KoboPlus-abonnement, waardoor ik nu zowel e-books als audiobooks kan lezen/luisteren. Ik betaal hiervoor 12,99 euro per maand, wat ik op zich nog mee vind vallen. Ik las afgelopen maand ook heel wat pagina’s, maar wat ik juist las, bewaar ik voor een aparte blog. 😉

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: