Blogtour | Liefde op zielsniveau – Corina Dekker

Ik doe weer mee aan een blogtour van uitgeverij Books & Butterflies. Deze keer las ik deze korte novelle van Corina Dekker.

Liefde op zielsniveau | Corina Dekker | 2022 | Books & Butterflies | 53 pagina’s

Gelezen via e-reader (recensie-exemplaar)

⭐⭐⭐,5

Korte inhoud

Als tweeling delen Nico en Laura een hechte band met elkaar. Ze voelen elkaar feilloos aan en er is niet veel dat ze voor elkaar verborgen kunnen houden. Zo weet Nico bijvoorbeeld dat zijn zusje iemand leuk vindt. Toch houdt de wat rustigere Laura haar mond over haar gevoelens voor die leuke barman van wie ze enkel weet dat hij als bijnaam Mercury heeft. Ze durft geen verdere stappen te ondernemen, maar tijdens een avondje stappen belandt ze totaal onverwacht in zijn armen en zorgt de alcohol voor net dat beetje extra moed dat ze nodig heeft om hem te kussen. Ze hoopt dat de avond snel een vervolg krijgt, maar dan gebeurt er iets waardoor haar onbezorgde leven volledig op zijn kop wordt gezet.

Mijn mening

De tweeling Nico en Laura zijn zielsverwanten. Ze kennen elkaar door en door en hun band is ijzersterk. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijk dat Laura’s leven helemaal op z’n kop zet.

~

Het verhaal kan men eigenlijk in drie delen opdelen. Het eerste deel is nog heel gemoedelijk, waarna het tweede en tevens meest emotionele deel komt. Hier wordt het leven van Laura werkelijk op z’n kop gezet. In het derde deel is het verdriet uit het tweede deel wat verwerkt en lacht de toekomst Laura weer toe met Nico aan haar zijde.

Het tweede deel vond ik het sterkst geschreven. De pure emotie, het verdriet, de machteloosheid,… kwamen heel goed over op papier.

De ontknoping van het derde deel was weliswaar voorspelbaar, maar dat vind ik niet zo erg. De auteur heeft de personages al op het verkeerde been gezet, de lezer heeft het waarschijnlijk sneller door.

In dit kortverhaal van zo’n 53 pagina’s is Corina Dekker er in geslaagd om een mooi verhaal neer te zetten. Meer van dat, graag ! ❤

Met dank aan uitgeverij Books & Butterflies voor het recensie-exemplaar.

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: