Boekrecensie | Ik heb mij – Marli Elisa

Een boek over chronisch moe zijn en pijn hebben moet ik natuurlijk gelezen hebben.

Ik heb mij | Marli Elisa | 2022 | Selfpub | 58 pagina’s

Reeks: Zelfliefde #1

Gelezen via KoboPlus

⭐⭐⭐

Korte inhoud

Lottie is op de bruiloft van haar beste vriendin Kate als haar lichaam haar weer in de steek laat. Ze gaat naar huis en krijgt een hatelijk bericht van Kate. Wat voelt ze zich toch een enorme loser. Waarom kan ze niet zoals iedereen een normaal leven hebben?

Voor Ralf probeert ze haar chronische vermoeidheid en pijn te verbergen. Ze doet haar uiterste best om ‘goed genoeg’ te zijn. Maar langzaam komt ze er achter dat dit niet is wat ze wil en ze kiest voor zichzelf.

Mijn mening

Lottie is moe, altijd maar moe. Ze sleurt zichzelf doorheen de dag, inclusief een dutje of twee. Hoe kan ze ooit een partner vinden die haar begrijpt? Dan ontmoet ze Ralf op de bruiloft van haar beste vriendin Kate. Ze zet haar masker op en doet alsof er niets aan de hand is. Ze vertelt er natuurlijk niet bij dat ze nadien toch enkele dagen nodig heeft om bij te komen. Met de wijze vissenraad van haar psycholoog, gecombineerd met de raad een bekende instagrammer, besluit ze haar leven weer op te pakken. “Ik kan dit,” is haar leuze. En beetje bij beetje verandert haar leven. Ze kiest helemaal voor zichzelf.

Wat mij zo aansprak in het verhaal, is de herkenbaarheid. Een personage die met dezelfde klachten als ik rondloop, die ook altijd dutjes nodig heeft om de dag rond te komen, die ook maar al te vaak een masker opzet,… Alleen is het hoofdpersonage Lottie al een tikkeltje verder dan ik. Ik vind het accepteren en voor mezelf kiezen nog steeds heel moeilijk.

Marli Elisa heeft een fijne schrijfstijl. In korte hoofdstukken neemt ze je mee in het chronisch zieke leven van Lottie. Het is enorm waarheidsgetrouw, net als de nevenpersonages, waarvan de ene groep totaal geen begrip heeft en de andere groep wel. It’s the life with a chronical illness.

Dit is het voorlopige eerste deel in een nieuwe reeks. Marli Elisa heeft nog wat ideeën, maar wilde eerst kijken in hoeverre dit deel aanslaat. Volgens mij wel goed, dus ik wacht al op het tweede deel. 😉

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: