Boekrecensie | Eens in je leven – Marijke Vos

Als je Marijke Vos nog niet kent, zou ik niet aarzelen om snel een boek van haar te lezen, want Marijke kan echt “een stukske schrijven”. 🙂

Eens in je leven | Marijke Vos | 2022 | Harper Collins Holland | 332 pagina’s

Gelezen via bibliotheek

⭐⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

Holly heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar wilde jaren achter zich gelaten en heeft nu een rustig leven als docent beeldende vorming. Bovendien heeft ze sinds een halfjaar ook eindelijk haar geluk in de liefde gevonden: de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde. Er lijkt nog maar één grote uitdaging te zijn: haar excentrieke ouders zo veel mogelijk uit de buurt van haar toekomstige, chique schoonhouders houden. Appeltje-eitje, toch? Totdat de trouwambtenaar een grote verrassing heeft, waardoor alles in haar leven op losse schroeven komt te staan.

Want ze blijkt al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas, met de laatste persoon die ze ooit nog zou willen zien. En nu moet ze terug om dat op te lossen.

Mijn mening

Holly en John zijn nog maar enkele maanden samen, maar gaan toch al trouwen. Wanneer ze in ondertrouw gaan, krijgen ze de schok van hun leven. Holly blijkt al getrouwd te zijn. Met Charlie. Door Elvis in Las Vegas. Het ergste van al is dat het huwelijk rechtsgeldig is. Er zit maar één ding op: scheiden. Als lijkt dat moeilijker dan gedacht… Het begin van een intense rollercoaster die Holly tot in Las Vegas brengt en ook weer een beetje tot zichzelf. 

~

Om met de deur in huis te vallen: zijn de filmrechten al verkocht? Dit verhaal vraagt gewoon om een verfilming!

“Eens in je leven” heeft een verrassende invalshoek die Marijke heel goed weet te beschrijven. Met haar humoristische pen knalt ze het hele boek door. De ene verrassing na de andere komt om de hoek. Vooral voor hoofdpersonage Holly dan, maar ook voor de lezer.

De personages zijn heel goed gekozen. Enerzijds heb je de ietwat kunstige familie van Holly, waarbij haar ouders zich niet schuwen voor tantraretraiters en anderzijds de chique familie van John die neerbuigend kijken naar Holly’s familie. Het contrast kan niet groter zijn. Ook leuk gevonden is dat Janna uit “Ik pleit voor jou!” haar opwachting maakt.

Met volle vaart vooruit en een beeldige schrijfstijl neemt Marijke je mee naar Las Vegas. Woede, verbijstering, heimwee, nostalgie, mijmeringen,… Beetje bij beetje komt Holly weer tot zichzelf en dit resulteert in een mooi einde van het verhaal.

Ik heb intens genoten van dit fijne verhaal. Wat kan Marijke Vos toch “een stukske schrijven”. “Eens in je leven” is een echte aanrader!

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: