Liefste dagboek #62: mei 2022

Euhm, is de maand mei al voorbij? Toen ik op het einde van de maand het dagboek aanvulde, voelde het echt alsof er zoveel gebeurd is. Er is eigenlijk ook veel gebeurd. Zo veel dat ik amper besef wat er in het begin van de maand is gebeurd. Waar dagboeken dan niet goed voor zijn? 😉

Hersenmist

Ik zette thee op voor water, was nog van alles anders aan het doen en een half uur later besefte ik dat ik water had gekookt. Ondertussen was dat water al wel koud geworden, dus moest ik het terug opzetten. Nu bleef ik er echt wel bijstaan, zodat ik even later kon genieten van heerlijke kop thee. 🙂

Maar niet alleen dit viel er voor. Zo vergat ik ook het muntje uit de winkelkar terug te nemen na het boodschappen doen. Ik zat in mijn auto en besefte ineens dat ik geen muntje meer had. Terug naar de winkelkar en ja, daar zat mijn muntje.

Ziekenhuis

Hierover volgt nog een uitgebreide blog. Gelukkig was het niet MS-gerelateerd.

Heerlijk zomerweer gevolgd door regen

Het droge zonnige weer hield aan. In de tweede helft van de maand kregen we ook enkele onweersbuien over ons heen. De natuur vroeg water, de natuur kreeg water. Alleen jammer dat het te hard regende, waardoor de grond amper de tijd had om het op te nemen en alles de riolering in ging.

Wasbaar maandverband en menstruatieondergoed

Ik slik al meer dan 10 jaar de pil. Ik was als puber ontzettend onregelmatig en mijn menstruatie was nog onregelmatiger. Sinds ik de pil slik, ben ik aan het plannen gegaan. Zo laat ik vijf keer per jaar menstruatie doorkomen en voor de rest slik ik de pil. Maar beetje bij beetje begint het pilgebruik mij tegen te steken. Ik heb totaal geen besef van mijn natuurlijke cyclus.

De overvloedige afvalberg in de wereld begint mij ook meer en meer tegen te steken. Dus ging ik kijken naar ecologische alternatieven. Ik bestelde een paar items om uit te proberen.

Bovenstaande foto’s heb ik besteld bij Tante Rosa, een Belgische webshop die ecologische menstruatieproducten verkoopt.

Links heb ik de foto staan met het wasbaar maandverband. Ik heb er het regulier maandverband naast gelegd, zodat je kunt vergelijken. Van links naar rechts:

 • Imse Vimse maandverband (3 stuks) – 21,95 euro
 • AH maxi night
 • Always ultra night
 • MaM maandverband maxi (2 stuks) – 20,50 euro

Rechts heb ik het menstruatieondergoed en een zakje om het proper en vuil verband te vervoeren.

 • Cheeky Mama Sassy – 14,95 euro
 • Blümchen wet/dry bag XS – 5,00 euro

Enkele dagen later kwamen de menstruatieonderbroeken van Modibodi binnen. Deze zijn iets duurder in aankoop.

Van links naar rechts:

 • Classical bikini maxi 24hrs – 30,00 euro
 • Classical full brief moderate heavy – 29,00 euro

Voor de zekerheid heb ik dus voor zwaardere menstruaties genomen.

Moederdag

Op 8 mei 2022 was het Moederdag. Al vieren we het in de provincie Antwerpen ook op 15 augustus. Mijn mama hoeft nooit iets te hebben, maar Moederdag is een dag waar je zeker niet naar je moeder moet luisteren. 😉

Ik kocht voor mama een mooi bloemetje, droogbloemen die dus lang meegaan en een lief kaartje. Iets heel kleins, maar ze verdient het zo hard.

Thee

Met mijn verjaardag kreeg ik een theeproefpakket van mijn ouders. Ik testte ze ondertussen allemaal uit en ik vind ze allemaal even lekker. Je proeft dat het natuurlijker, verser, … is dan supermarktthee. Nog een voordeel: je gebruikt hiervoor dus gedroogde thee en een thee-eitje. Je kunt heel de dag met hetzelfde eitje doen. Theezakjes uit de supermarkt drogen heel snel uit, waardoor hergebruik ook moeilijker is. Ik ben in ieder geval fan! 🙂

Pasta met scampi’s, spekjes en rode pesto

Ik ging nog eens uiteten. Ik bestelde deze pasta en wat was het lekker. Ik dronk als aperitief ook een virgin mojito. Ik heb eigenlijk nog nooit een mojito gedronken, maar ik vind dit echt lekker. Hoezo, heb je alcohol nodig?!

BBQ

Tijd voor BBQ! Een alcoholvrije gin en lekker eten. I love it. 🙂

Mama en papa 35 jaar getrouwd

Mama en papa zijn dit jaar 35 jaar getrouwd. Ter gelegenheid van deze huwelijksverjaardag gingen we uiteten.

Welcome to the rebellion – Michael Van Peel

We gingen weer naar het cultureel centrum voor de nieuwe voorstelling van Michael Van Peel. Eerlijk gezegd weet ik er niet zo veel meer van. Zelfs net na de voorstelling kon ik niet meer vertellen wat hij juist allemaal gezegd heeft. Het is één grote waas in mijn hoofd. Hersenmist of zo?

Eurovisiesongfestival

Mei is normaal de songfestivalmaand. Dit jaar zit ik voor de verandering niet eens in de bubbel. Naar de halve finales heb ik niet gekeken en naar de finale pas de volgende ochtend. Ik had daarvoor geen social media gecheckt, dus ik wist nog niet wie de winnaar was. Tja, hoe kan je de winst van Oekraïne noemen? Sympathiewinst?

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

2 reacties op “Liefste dagboek #62: mei 2022”

 1. Wat een mens stiekem meemaakt in een maand he… Ik sta er nooit bij stil maar als ik dit lees bedenk ik me dat het altijd toch best wel wat is.
  Btw, heb je per ongeluk dat menstruatieondergoed al gebruikt? Ik dub erover, maar… ik vraag mij af of het niet stiekem eigenlijk per ongeluk misschien toch wel gewoon te goor voor woorden wordt om het uit te wassen. Twijfels, twijfels, twijfels.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: