Tips om minder energie te verspillen bij boodschappen doen

Wekelijks doe ik boodschappen. Ik winkel vooral in AH en bij Aldi. Onze AH doet aan thuislevering, maar dat is pas vanaf 50,00 euro. Aan dit bedrag kom ik heel vaak niet. Aldi doet nog niet aan thuislevering. Zelfs als ik boven de 50,00 zou hebben, zou ik nog niet zo snel een thuislevering laten doen. Ik ben namelijk iemand die zelf haar producten wil uitkiezen. De mooiste druiven, de minst rijpe bananen, kwark met een datum ver in de toekomst, … 

Ik deel hier mijn tips/ervaringen bij het boodschappen doen als je supermarkt geen thuislevering doet of als je net zoals ik je producten liever zelf kiest. 😄 😉

Maak het boodschappenlijstje m.b.v. een virtuele tour

Als je al meerdere keren in dezelfde supermarkt bent geweest, weet je al waar de dingen die jij nodig hebt staan. Maak je boodschappenlijstje dus in de volgorde zoals je de producten in de supermarkt tegenkomt. Bespaart je heen- en weergeren tijdens het boodschappen doen.

Kleed je niet te warm aan

Boodschappen doen is al een work-out op zich. Ik zweet me altijd te pletter. Daarom doe ik niet veel kleding aan. 

Ga op minder drukke momenten

Ik raak overprikkeld van drukte. Ik erger mij mateloos aan mensen die hun winkelkar in het midden van het gangpad parkeren, altijd in de weg staan, … Jezelf aan iets ergeren kost energie. Ik ga dus op minder drukke momenten. Bij AH sta ik iets na 8u00 aan de deur. Als ik naar de Aldi moet, bij ons opent die om 8u30, is dat ook net na openingstijd. 

Op de kassaband leggen

Als je je producten kriskras door elkaar legt, ontstaat er chaos. Je kunt de kassierster niet volgen, want die scant rapper dan dat jij het terug in je winkelkar kan leggen. 

Ik leg de zware dingen vooraan, net als de breekbare dingen. Daarachter komen de stapelbare producten, voornamelijk kartonnen dozen, blikken, … . Als laatste komen de niet-stapelbare producten (bijvoorbeeld bananen).

Een simpel voorbeeld:

Ik koop volgende producten: granola (kartonnen doos), verpakking bruiswater 6×0,5l, fles alcoholvrije wijn en een zak appels. 

Dan leg ik ze in deze volgorde op de kassaband: verpakking bruiswater (“zwaar”), fles alcoholvrije wijn (breekbaar), granola (stapelbaar) en zak appels (niet-stapelbaar). 

Overladen in de auto (beter gekend als puzzelen)

Ik ga met de auto boodschappen doen. Ik laat mijn plooibox en herbruikbare tas altijd in de auto staan. Je kunt dit ook mee naar binnen nemen, maar aangezien het al zo’n stressmoment aan de kassa is, verkies ik ervoor om mijn spullen over te laden wanneer ik dit op mijn gemak kan doen. Want dan is het puzzelen geblazen. 😉 

Ik gebruik een plooibox. In de hoeken zet ik de grote/zwaardere dingen, zodat het gewicht verdeeld blijft. Anders is één kant zwaarder dan de andere kant. Dan leg ik eerst de stapelbare producten in de plooibox, waarbij ik eerst de grotere stapelbare doe, daarna de kleinere, die gemakkelijk kleinere gaatjes opvullen. Afhankelijk van hoeveel ik bij heb, gebruik ik ook de grote herbruikbare tas. Daar komen voornamelijk de niet-stapelbare dingen in. 

Grotere dingen, zoals een multipack wc-papier, keukenrol, verpakking bruiswater, … leg ik gewoon in mijn koffer en sorteer ik niet in een plooibox of herbruikbare tas. 

Ik zorg ervoor dat zowel de plooibox als de herbruikbare tas niet te zwaar zijn, want je moet het uit de koffer tillen, verplaatsen, … 

Begrijp je nu waarom ik dit nooit aan de kassa doe? 😉 

Vraag hulp

Heb je heel weinig nodig van een bepaalde winkel en weet je dat iemand uit je omgeving naar die winkel gaat? Vraag of hij/zij dan die paar producten wil meebrengen.

In mijn geval brengt mamalief een paar producten mee.

Heb jij nog tips om minder energie te verspillen bij boodschappen doen? Laat het me dan zeker weten!

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: