Boekrecensies | Gelezen in februari 2022

Zo goed als het in januari ging, zo slecht ging het in februari. Ik las afgelopen maand 3 boeken uit. Een kleine verzachtende omstandigheid is dat één boek wel meer dan 500 pagina’s telde. 😉 Welke boeken ik las, kom je hier te weten.

De vrouwen van de Leeuwenhof #3: Solveigs belofte

Corina Bomann | vertaling Lilian Caris

2021 | Boekerij | 544 pagina’s

Gelezen via bibliotheek

⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

De jonge Solveig – verliefd en verloofd – lijkt een stralende toekomst tegemoet te gaan, maar een tragisch ongeval maakt een einde aan haar geluk. Ze besluit zich terug te trekken op de Leeuwenhof, bij haar moeder en grootmoeder. Daar is ze hard nodig, want het eerbiedwaardige landgoed verkeert in slechte staat. Solveig heeft allerlei ideeën om het huis en het omringende landgoed te redden, maar welke zijn goed en haalbaar?

Als er een Amerikaan en een aantrekkelijke zakenman uit Stockholm op de Leeuwenhof arriveren, opent hun inbreng en kennis voor Solveig de deur naar de wijde wereld. Ze wil niets liever dan een nieuwe start maken, voor de Leeuwenhof en voor de liefde. Maar kan ze haar verdriet om haar verloren geluk achter zich laten?

Mijn mening

Het derde deel uit de reeks De vrouwen van de Leeuwenhof is weer een dikke klepper. Ook dit boek vertelt over een generatie, deze keer over Solveig, de dochter van Mathilda (het tweede boek) en de kleindochter van Agnetha (eerste boek).

Het is weer een fijn boek om te lezen. Een goede afsluiter van een mooie reeks.

De kleine theetuin in de duinen | Anne West | 2021 | Zomer&Keuning | 304 pagina’s

Gelezen via KoboPlus

⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

Nichtjes en zakenpartners Fleur en Rosa zijn altijd heel close geweest, tot er een man tussen kwam. Rosa werd smoorverliefd op Fleurs vriend Cas en Cas voelde hetzelfde. Ze zijn nu samen, maar hun geluk heeft een prijs: hun vriendinnengroep staat volledig aan Fleurs kant en de sfeer tussen de nichtjes is akelig onderkoeld.

Bij de opening van de derde vestiging van hun patisserie in Amsterdam voelen Fleur en Rosa allebei dat er iets niet goed zit. Ze weten niet hoe ze dit moeten doorbreken, dus als ze ieder een brief van hun opa krijgen waarin hij schrijft dat zijn bakkerij op Texel in zwaar weer verkeert, besluiten ze los van elkaar om daarheen te gaan. Op Texel komen ze elkaar weer tegen… en nu kunnen ze elkaar niet meer ontlopen.

Mijn mening

Een fijn boek dat vlot leest, maar in het begin wel wat deprimerend is. Zodra Texel in het verhaal verschijnt, breekt het wolkendek ook open en beetje bij beetje begint de zon te schijnen.

De zonde waard | Simone van der Vlugt | 2021 | Prometheus | 281 pagina’s

Gelezen via bibliotheek

⭐⭐⭐

Korte inhoud

Het meisje ligt op de achterbank van de auto. Ze lijkt te slapen, maar er is iets vreemds aan haar houding. Iets onnatuurlijks. Het portier staat open. Er gaat een schok door Ella heen als ze ziet dat de polsen van het meisje vastgebonden zijn. Ze weet wie dit kind is: Demi Hulshof, vijf jaar oud. Het terugvinden van de vermiste Demi vormt het startschot van een adembenemend kat-en-muisspel tussen een bende ontvoerders, de politie en een jonge vrouw die worstelt met haar verleden. Ze heeft gebroken met de Jehova’s getuigen en daardoor met al haar vrienden en familieleden. In De zonde waard komen relaties op scherp te staan, wordt afgerekend met knellende banden en blijft tot het laatst toe onduidelijk wie je kunt vertrouwen. Maar uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan… Hoever wil je gaan om trouw te blijven aan jezelf en om anderen te beschermen?

Mijn mening

Vroeger verslond ik de thrillers van Simone van der Vlugt, dus naar dit boek was ik ook wel benieuwd. Ik lees tegenwoordig nog weinig thrillers, omdat ik niet tegen de spanning kan, maar in dit boek had ik er helemaal geen probleem mee.

Het verhaal zit vol plotwendingen, maar de spanning is miniem. Ondanks dat er kwistig met vuurwapens wordt omgegaan, is de opbouw naar het hoogtepunt redelijk snel afgehaspeld, waardoor ik zelfs het niet echt spannend vond.

Het boek is prima, maar als je een thriller verwacht waar de spanning minutieus wordt opgebouwd tot een climax, kan je beter een ander boek kiezen.

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: