Liefste dagboek #58: januari 2022

Terug van weggeweest! Het dagboek. Mijn laatste dagboek dateert van augustus 2021, nadien heb ik het even gelaten zoals het was. Ik merkte enkel dat ik het wel een beetje miste, dus ik begin er weer met volle moed aan. Wel in (weer) een iets andere vorm, zo laat ik de categorie “boeken” weg, aangezien er een hele blog gewijd is aan de boeken.

In januari stond het jaarlijks onderhoud van mijn auto op de planning. Dit jaar volgde er ook de keuring bij. Ik bakte en kookte volop, maar ik lag ook vaak in de zetel met 0,0 energie. Op de eerste dag van het nieuwe jaar begon Wie is de mol? weer op NPO1 en ik begon aan de zoektocht. En er ging iets kapot waar ik niet zonder kan. Lees je weer mee? 🙂

Oud op nieuw

Ik vierde de nacht van oud op nieuw al slapend. Op oudjaarsdag moest ik gewoon werken, ’s avonds ging ik naar mijn ouders waar we gezellig samen waren, lekker aten, cadeautjes uitpakten en een spelletje (Exploding kittens) speelden. Om 22u00 lag ik mijn bedje en sliep door het vuurwerk heen. Ik hoorde het wel, maar het leek veel minder dan in 2020. Het is de tweede jaarwisseling in mijn appartement, en vorig jaar was vuurwerk verboden. Schieten ze aan deze kant van het dorp gewoon minder vuurwerk af of is er gewoonweg minder vuurwerk in het algemeen afgeschoten? Ik kan het misschien volgend jaar zeggen. 😉

0,0 energie

In januari heb ik het moeilijk gehad. Mijn energieniveau was onder 0. Ik was zo ontzettend moe. Ik had zelfs geen puf om eten te maken. Wat was ik blij dat er nog voedzame maaltijden in de diepvriezer zaten, die ik enkel op een bord moest leggen en in de microgolfoven opwarmen. En zelfs dat was al te veel.

Mist

In de eerste helft van januari was het vaak mistig. Ik moest ’s morgens vaak mijn mistlichten opzetten. De zichtbaarheid was heel slecht en ik prees mezelf gelukkig dat ik ondertussen de route naar het werk goed ken en bij wijze van spreken blindelings erheen kan rijden.

Waar is de zon?

Op 1 januari hadden we nog een zalig winterzonnetje, nadien ging ze precies in winterslaap. We hebben de zon niet vaak gezien. Tel jij ook zo af naar het voorjaar?

Storm Corrie

Toen men deze storm aankondigde, hield ik me al vast aan de takken van de bomen. Ik houd echt niet van extreem weer, van stormen,… Uiteindelijk bleek het hier al bij al nog mee te vallen, maar andere landen hebben zwaar geleden onder deze storm.

Ben ik trouwens de enigste die bij het zien van de naam meteen dacht aan corona? Dat is namelijk al een storm dat bijna 2 jaar duurt.

Jaarlijks onderhoud + keuring auto

Dit jaar werd mijn autootje 4 jaar. Ik ga jaarlijks braaf naar de garage voor het onderhoud, maar dit jaar moest hij ook langs de keuring.

Ik heb trouwens een Kia Rio. Vier jaar geleden moest ik een auto kopen om naar het werk te kunnen rijden. Voorheen was dit nooit een probleem, want ik “treinde” naar het werk. Mijn broer en ik deelden toen een auto, eveneens een Kia Rio. Ik testte toen een Kia Rio, een Mazda 2 en een Ford Fiesta uit. De Ford viel meteen af, tussen de Kia en de Mazda heb ik heel lang getwijfeld. Ik heb leren rijden met een Mazda 2 (uit 2006) en nadien reed ik dus met een Kia. Uiteindelijk besloot ik dus de Kia te kopen. En tot nu toe brengt hij me steeds waar ik moet zijn.

Hij is bij de keuring goedgekeurd, dus ik kan weer twee jaar verder. Top!

Kapotte bril

Het was een donderdagmorgen. Ik kuisde mijn bril even af, en toen had ik ineens het “armpje” vast. Ik ken de juiste term niet, maar ik bedoel dus dat ding aan de zijkant van je hoofd. In eerste instantie dacht ik dat het schroefje los was gekomen. Met een aardappelmesje, met gebrek aan een schroevendraaier, probeerde ik het terug aan te vijzen. Zonder succes. Ik heb het dan even met plakband aan elkaar gevestigd, want zonder bril ben ik ook niets. Zeker niet als ik een hele dag met een computer bezig moet zijn en ook nog naar huis moet rijden. Gelukkig zit er vlak bij mijn werk een Pearle-opticien, dus ik ben even langs gegaan. Ze kwam met het slechte nieuws dat het gewoon kapot was. Ze heeft het nog wel gelijmd, zodat ik even verder kan, maar ik moet echt voor een nieuwe bril gaan.

Het is natuurlijk januari, soldenmaand, het ideale moment om iets nieuws te kopen, ware het niet dat ik begin februari een afspraak bij de oogarts heb. Een afspraak die ik drie maanden geleden heb gemaakt. Het zou stom zijn om een nieuwe bril aan te schaffen, als mijn sterkte misschien is veranderd. En ik heb sowieso een voorschrift van de oogarts nodig voor de mutualiteit. Ik heb nog gebeld naar de oogarts of er misschien iemand was weggevallen, maar dat was niet het geval.

Recepten uit de Boost!-app

Sinds eind november heb ik een jaarabonnement op de Boost!-app. Aanrader trouwens, want je vindt er zowel body, food als mind. In gewoon mensentaal: work-outs, recepten en mentale gezondheid. In het onderdeel food heb je ook een onderdeel waarin ze de gezonde producten uit alle supermarkten hebben gezet. Zo hoef je zelf geen etiketten meer te lezen.

Afgelopen maand heb ik enkele recepten geprobeerd. Vaak volg ik ze niet helemaal, maar heb ik me vooral gebaseerd op de recepten.

Links: Hete bliksem met zoete aardappel en peer
Deze schotel is superlekker en ga ik zeker nog eens klaarmaken. Hier heb ik de zoete aardappelpuree veranderd in zoete aardappelblokjes. Ook met de kruiding heb ik iets anders gedaan.

Rechts: Pastasalade met erwten, sperziebonen met een eitje
Deze pastasalade is oorspronkelijk vegetarisch, maar ik heb er tonijn bij toegevoegd. Ook dit zal ik nog een keertje klaarmaken. Zo lekker! Zowel warm als koud. 🙂

Links: Oosterse quinoa salade met mais, sugarsnaps, wortel en champignons
Bij dit recept ben ik wat vergeten toe te voegen. Wie ziet het? 😉 De sugarsnaps heb ik veranderd naar sperzieboontjes en erwten.

Rechts: Ratatouille met veggie gehaktballen en macaroni
De aandachtige lezer zal zien dat de pasta geen macaroni is, maar wel penne. Om de simpele reden dat er geen volkoren macaroni in onze AH te vinden is. Ook dit is lekker, maar de echte vleeseters zullen dit minder lekker vinden. Veggie gehaktballen is een goed alternatief, maar smaakt nu eenmaal niet zoals echte gehaktballen.

Chocoladebrood

Via Instagram (@twirrewyn1985) ontdekte ik het recept van dit chocoladebrood. Aangezien ik tegenwoordig gezonder probeer te leven én te eten, waagde ik me aan dit recept. Nu klinkt het wel alsof dit supermoeilijk is, maar eigenlijk is het heel gemakkelijk. Nog een pluspunt: het is superlekker. 🙂

Proteïnepannenkoeken

Ik ben geen grote pannenkoekeneter, maar ineens had ik zo’n zin in pannenkoeken (en vooral geen energie om ze zelf te bakken). Ik koos de voedzaamste variant, namelijk de AH proteïnepannenkoeken. Ik voegde er vers voorgesneden fruit (ook van de AH) en de Callowfit vanillesaus aan toe. Dat was zo lekker!

Wie is de mol?

Op nieuwjaarsdag begon het 22ste seizoen van Wie is de mol? op NPO1. Ik vind eerlijk gezegd de Nederlandse versie leuker dan de Belgische versie. Ook dit jaar jaag ik mee op de mol via de app. Ik hou ook weer een overzicht bij en wanneer de mol bovengronds is, deel ik mijn parcours weer. In tussentijd kan je altijd mijn parcours van het vorige seizoen terug lezen, wat overigens geen succes was. 😉

Voorstelling Bert Gabriëls geannuleerd

Welles. Nietes. Onze regering heeft met betrekking tot het coronabeleid in de cultuursector er rond de jaarwisseling een zooitje van gemaakt. Ineens moesten de theaterzalen weer de deuren sluiten. Vlak na nieuwjaar zouden we naar de voorstelling van Bert Gabriëls gaan kijken. Omwille van de nieuwe maatregelen heeft het cultuurcentrum de voorstelling geannuleerd. Om dan drie dagen voor de eigenlijke voorstelling (net na nieuwjaar dus) ineens te horen te krijgen dat de theaterzalen toch weer open mogen. Om op zo’n korte tijd weer alles terug te draaien, is organisatorisch onmogelijk voor de cultuurcentra. Dus de voorstelling bleef geannuleerd. Respect voor het administratief personeel van cultuurcentra die de afgelopen jaren altijd naar de grillen van de regering moest kijken, tickets omboeken, terug omboeken, geld terugstorten, …

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: