Liefste dagboek #56: juli 2021

Welkom bij een nieuw dagboek! 🙂 Afgelopen maand had ik nog eventjes verlof, dat zelfs verlengd werd zonder mijn toestemming/vraag. Ik koos een elektrische fiets uit en heb er al enkele ritjes mee kunnen maken. We worden met z’n allen ook weer geterroriseerd door de muggen. Ik werd ook gestoken en reageerde er heftig op. Ik las ook heel veel boeken. Daardoor leek mijn blog op momenten eerder een boekenblog dan een lifestyleblog.

Juli is ook een maand geweest van noodweer. Ik gebruik hier even de algemene term, want behalve de rampen in Europa, hebben ook andere werelddelen te kampen met noodweer (wateroverlast / hittegolf). Dit is niet normaal meer en heeft me aan het denken gezet. Mijn shoplog bij Ecco Verde was een gevolg van deze nadenksessie. 😉

Lees je weer mee? 🙂

Rugpijn

Opeens was het daar weer. Zonder enige aanleiding kreeg ik weer rugpijn. Niet de normale pijn die ik heb, want dan kan ik nog relatief goed functioneren. Nee, de rugpijn die “gezonde” mensen ook wel eens ’t verschot, ’t spit, … noemen. Rugpijn waarbij je amper een voet vooruit kunt zetten zonder een pijnlijke grimas te trekken. Die rugpijn dus. Na enkele daagjes was het, zoals verwacht, weer over. Maar wat was ik dankbaar voor de kinesist en voor de verwarmde graankussens. Ohja, ook voor de Zaldiar.

Koud vs. warm weer

Ik krijg regelmatig de vraag of er een verschil is tussen koud en warm weer. Ik kan er niet meteen een antwoord op geven, maar ondertussen begin ik zelf een routine te zien. Uiteraard zijn er ook nog andere factoren die meespelen, het is niet enkel “het weer”.

Toen het mooi zomerweer was, droog en een temperatuur van rond de 24°C heb ik amper last en pijn gehad. Zodra het weer vochtig weer werd, kwam het terug opzetten.

We zijn een beetje verwend geweest de afgelopen zomers, waardoor we er meteen vanuit gingen dat het prachtig weer ging worden. Niets van dit alles, want het was in juli op en top Belgisch. Bewolkt, regen, zon, … maar geen echt zwembadweer (buiten die ene week rond de nationale feestdag).

Als het dan regende, was het ineens met bakken uit de lucht. Net als in die zwembadparadijzen waar je een bak water omgooit. Dit geeft dan heel veel wateroverlast omdat de riolen het niet meer kunnen slikken.

Noodweer

We kunnen er niet omheen. Half juli vond een regelrechte ramp plaats in voornamelijk het zuidoosten van België, Limburg in Nederland, Groot-Hertogdom Luxemburg en de regio’s Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz in Duitsland.

Frank De Boosere noemde het een waterbom en dat was het ook echt. Wanneer het water terug gezakt was en men de schade kon opmeten, was het oorlogsgebied. Werkelijk alsof er bommen gedropt waren.

Hallucinant, waanzin, … Ik heb vaak met open mond naar de beelden gekeken. Het zijn ook plaatsen waar ik ooit gestaan heb. Waar ik ooit geweest ben. Tijdens onze vakantie in 2019 zijn we bijvoorbeeld een dagje naar Bad Münstereifel geweest. Een lief klein ommuurd stadje in Duitsland. Door het noodweer is dat stadje veranderd in oorlogsgebied.

En nog geen week later kwamen de volgende “intense onweerzones” al, waarbij Wallonië weer getroffen werd. Ook wij hebben wateroverlast gehad. Niet zoals in Wallonië, maar hier waren de straten ook ondergelopen. Dit is toch niet meer normaal?!

En alsof de miserie in Europa nog niet genoeg was, ook andere werelddelen hebben te kampen met extreem weer. Canada maakt een immense hittegolf mee en in bv. China stonden ze tot de oksels in het water in de metro (en daarbuiten). Dit is toch niet meer normaal?!

Elektrische fiets

Zoals ik in de blog over dankbaarheid schreef, was de elektrische fiets in het vizier. Op een vrijdagnamiddag reed ik met papalief naar de fietsenwinkel. De eigenaar heeft een atelier bij ons in het dorp, waar papa regelmatig fietsen heenbrengt voor onderhoud en reparatie. De fietsenwinkel is echter in een paar dorpen verderop gelegen.

Bij binnenkomst stonden de elektrische fietsen netjes uitgestald. Er waren fietsen waarbij de batterij in de buis is verwerkt, maar ook fietsen waarbij de batterij op de bagagedrager ligt. Deze laatste is de meest gekende versie, maar zal binnenkort ook niet meer gemaakt worden.

Ik maakte een klein fietstochtje, lees als: straat in en uit, met zowel een fiets met batterij in de buis als een fiets met batterij op de bagagedrager. Wat een wereld van verschil tussen beide fietsen. De fiets met batterij in de buis rijdt fantastisch goed. De fiets met batterij op de bagagedrager vond ik niet zo goed rijden. Het verschil zit ‘m in de sterkte van de batterij. De fiets met batterij in de buis heeft een zwaardere batterij, met 4 standen (eco – tour – sport – turbo). De andere fiets heeft maar 2 standen.

De keuze was snel gemaakt. “Wil je nog iets proberen, Kim?” Nee, ik vind deze fiets goed, dus je moet mij niet meer keuzestress bezorgen.

Enkele dagen later kon ik de fiets gaan afhalen in het atelier bij ons in het dorp. Fijn dat dit kan, want het scheelt weer een ritje naar enkele dorpen verder.

Eindelijk kan ik weer fietsen zonder al mijn energie te moeten verspillen. 🙂

Coronatest 2.0

Een neus waar het snot er gewoon uitliep, lichte keelpijn, lichte verhoging (weliswaar nooit boven 37,5° C), … Een verkoudheid had mij te pakken. Dit zijn ook de symptomen van de deltavariant van dat verdomde virus. De schrik zat er even goed in, maar uiteindelijk kon ik het wel relativeren. Ik ben volledig gevaccineerd met AstraZeneca, dus de kans is al iets kleiner. De incubatietijd (2 dagen) verwees ook eerder naar een verkoudheid dan naar dat verdomde virus (5 dagen). Toch moet je thuisblijven en de huisarts opbellen. Voor de zekerheid toch een coronatest, maar ik mocht kiezen tussen een sneltest en een PCR-test. Ik koos voor de sneltest die dus, zoals verwacht, negatief was.

Dit was trouwens mijn tweede coronatest. De eerste coronatest heb ik in oktober 2020 gehad, die jammer genoeg wel positief was.

Muggenterrorisme

Ze zijn er weer. Die vervelende beesten. Ze hebben me te pakken gehad. Afhankelijk van welke mug mij steekt, reageer ik er heftiger op. Zo had ik twee muggenbultjes vlak naast elkaar op mijn rug, waar ik weinig last van had. Deze beten heb ik ook niet gevoeld. De immense muggenbult op de onderkant van mijn linkerbovenarm was andere koek. Ik voelde deze mug ook echt steken. Dit jeukt verschrikkelijk en is helemaal ontstoken geraakt. De bult breidde zich verder uit naar de zijkant van mijn arm. Een insectenzalf (met cortisone) van de apotheek en heel vaak ijs opleggen, was de behandeling. En afwachten totdat het over was.

Shoplog Ecco Verde

Ik bestelde bij de webshop Ecco Verde enkele cosmeticaproducten. Ik maakte hier een shoplog van die je hier kan teruglezen.

IJsje

Ik moest uiteraard mijn elektrische fiets eens uitproberen. Langs velden en weilanden maakte ik een klein tourtje met als “eindpunt” een ijsje. Het ijsjesverkooppunt is vlak bij mijn deur, maar toch was ik er nog nooit geweest. Tot die dag. Ik bestelde een hoorntje met 1 bolletje kiwi. En dat was zo lekker. Fris en fruitig. 🙂

Eerste keer uiteten

We hebben weer eens de binnenkant van een horecazaak gezien. Voor de verjaardag van mijn broer zijn we gaan uiteten.

Nieuwsuitzendingen en liveblogs

Ik kijk amper naar het nieuws, maar naar aanleiding van het noodweer heb ik toch vaker gekeken. Het Journaal op Eén, het VTM-nieuws op VTM en het NOS-journaal op NPO1. Ook online volgde ik de liveblogs op verschillende platforms (vrtnws, hln.be, gva.be, nos.nl, ad.nl en rtlnieuws.nl). Na drie dagen had ik wel alles gezien en gehoord en werden de nieuwsuitzendingen weer op non-actief gezet. Ik krijg toch het meeste mee via social media.

Afgelopen maand was mijn blog eerder een boekenblog, want ik heb heel veel gelezen. 😉

Aantal boeken gelezen?

 1. Vier seizoenen in Damascus – Fernande van Tets
 2. Lentegroen – Jackie van Laren
 3. Ademloos – Anja Feliers
 4. Corinnes toekomst – Paula Stern
 5. Pinguïnpost – Karla Stoefs
 6. Opgewekt naar de eindstreep – Hendrik Groen
 7. Toen geluk nog heel gewoon was – Dirk Musschoot (recensie volgt)
 8. Wedden dat ik blijf – Marijke Vos (recensie volgt)
 9. Femme fatale – Anja Feliers (recensie volgt)
 10. Leven zonder afval – Emily-Jane Townley (recensie volgt)

Boeken gekocht?

In juli heb ik geen boeken gekocht.

Bezoek aan de bib

Ik ben twee keer in de bib geweest. Beide keren om gereserveerde boeken af te halen en meteen weer door te gaan. Dat laatste is vaak nogal een dingetje, want ik kom altijd met veel te veel boeken terug thuis. Deze keer is het gelukt. Ik heb nog genoeg boeken liggen om te lezen, zowel op e-reader als gewone bibboeken.

Welke boeken reserveerde ik en mocht ik gaan afhalen?:

 • De kleine theetuin in de duinen – Anne West
 • Zomerloof – Jackie van Laren
 • Tot aan de zon en terug – Jill Mansell

Dit was het weer voor deze maand. Het volgende dagboek verschijnt op maandag 6 september 2021.

Fijne maand allemaal! 🙂

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: