Mathilda’s geheim – Corina Bomann

De vrouwen van de Leeuwenhof is een trilogie, waarin dit boek het tweede deel is. De reeks is enorm populair en vaak uitgeleend en gereserveerd in de bib.

De vrouwen van de Leeuwenhof #2: Mathilda’s geheim

Corina Bomann | vertaling Lilian Caris

2020 | Boekerij | 556 pagina’s

Korte inhoud

Mathilda is zestien als haar moeder in 1931 plotseling sterft en ze alleen achterblijft. Dan komt de indrukwekkende Agneta Lejongard in haar leven. Agneta blijkt Mathilda’s voogd te zijn en ze neemt Mathilda mee naar het prachtige landgoed de Leeuwenhof in het zuiden van Zweden.

Mathilda weet niet dat Agneta haar tante is, maar voordat Agneta haar over haar afkomst kan vertellen, wordt Europa verscheurd door de Tweede Wereldoorlog. Het leven zoals iedereen het kende verandert voorgoed. In de chaos zal Mathilda haar lot in eigen handen moeten nemen en nieuwe wegen moeten bewandelen op zoek naar geluk. (achterflap)

Over de auteur

Corina Bomann (1974) woont op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan schrijven. Haar romans staan in Duitsland steevast hoog in de bestsellerlijsten. Bij Boekerij verschenen al meerdere succesvolle romans, waaronder Agneta’s erfenis, Het vlindereiland, De Jasmijnzussen en De stormroos. (achterflap)

Mijn mening

Wie het eerste boek gelezen, weet al wie Mathilda is. Zo heeft de lezer al een voorsprong op Mathilda zelf, want zij weet nog niets over haar echte afkomst.

Wanneer Mathilda’s moeder sterft, wordt ze opgevangen door gravin Agneta Lejongard, die haar voogd is. Ze moet dik tegen haar zin mee naar de Leeuwenhof, terwijl haar leven zich afspeelt in Stockholm. Ze laat haar vriendje achter en ontmoet de tweeling van Agneta.

De jaren gaan voorbij, Mathilda wordt ouder en de Tweede Wereldoorlog begint. Daarnaast komt Mathilda het grote geheim te weten. Ze wordt innerlijk verscheurd, ze is razend, maar het noodlot slaat toe en ze beseft dat ondanks alles haar plaats in de Leeuwenhof is…

Ik heb het al vaker gezegd, maar ik vind de covers van Boekerij altijd zo mooi. Mathilda’s geheim is daar geen uitzondering op.

Ik kwam heel moeilijk in het verhaal. Het heeft ook een dikke maand geduurd vooraleer ik dit boek uitgelezen had. Tussendoor heb ik nog wel andere boeken gelezen, wat er ook op duidt dat het verhaal mij niet meenam.

Desondanks leest het verhaal wel vlot. Corina Bomann vertelt het verhaal van Mathilda ook over meerdere jaren. In het begin van het boek is Mathilda 16 jaar, op het einde is ze al in de tweede helft van haar twintigere jaren.

Ik vond het fijn om ook Agneta terug in het boek te zien verschijnen en zo te weten te komen hoe het haar vergaan is. Agneta speelt trouwens in het hele boek een belangrijke rol.

Het derde deel, Solveigs belofte, is ondertussen verschenen. Helemaal achteraan in het boek (Mathilda’s geheim) kom je te weten wie Solveig is. Ondanks dat ik niet goed in het verhaal kwam, ben ik wel nieuwsgierig naar dit derde boek. Ik wil weten hoe het met Agneta en Mathilda is.

Lees hier de recensie van Agneta’s erfenis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: