Liefste dagboek #35: Boodschappenshoplog, diepvriezer geleverd en ik heb het gehad

Welkom bij een nieuw dagboek! 🙂 Afgelopen week heb ik een boodschappenshoplog online gezet, is mijn diepvriezer geleverd en heb ik weer veel gelezen. Ik heb het ook helemaal gehad. Met wat? Dat lees je hier. 🙂

Zaterdag 23 januari 2021

’s Ochtends was het weer tijd om boodschappen te gaan doen. Ik besloot om meteen een boodschappenshoplog te doen. Deze vind je hier trouwens.

Zondag 24 januari 2021

Het heeft gisteravond gesneeuwd. Wauw, social media stond er vol mee. Ik lag toen al in mijn bedje en toen ik ’s morgens de gordijnen openschoof, was het al gesmolten. Hoezo, heeft het gesneeuwd? 😀

Voor de rest is het een normale zondag. Copaxone inspuiten, tv kijken, lezen, … Rustig aan.

Maandag 25 januari 2021

Vandaag heb ik een verlofdagje. In de voormiddag reed ik terug naar de garage. Zo’n twee weken geleden was ik er voor het jaarlijks onderhoud, maar waren ze de boordcomputer vergeten te resetten. Ik kreeg dus steeds een melding dat ik binnen zoveel dagen naar de garage moest voor onderhoud. Als je dan belt om dit te melden, zeggen ze “Spring eens binnen als je in de buurt bent.” Oké, maar behalve voor het onderhoud moet ik hier niet in de buurt zijn. Tja, dan rijd je er eens naar toe als je vrij bent. Om dan binnen de 10 seconden een reset te hebben, die je gemakkelijk zelf kan doen, maar “dat mag eigenlijk niet.” De volgende keer (na een onderhoud) kijk ik eerst naar de boordcomputer of er een reset is gebeurd vooraleer ik vertrek.

Daarna heb ik mijn appartement grondig gepoetst. Ik houd het wel altijd bij, maar de grondige poetsbeurten zijn niet wekelijks.

In de namiddag zat ik even in Augsburg in 1914. Ik ben namelijk Het weesmeisje van Anne Jacobs aan het lezen. Het boek telt 511 pagina’s, dus je bent er even zoet mee. Het leest wel zo vlot, dat je gewoon verder wilt lezen. Ik weet nu al dat ik de drie andere boeken (De moed van weesmeisje, De erfenis van het weesmeisje en De terugkeer van het weesmeisje) ook zal lezen.

’s Avonds was het weer tijd voor de kiné.

Dinsdag 26 januari 2021

Jihaa, mijn diepvriezer is geleverd. Superblij mee. Kan ik eindelijk veel diepvriesproducten inslaan. 😉

In de namiddag ben ik nog naar de Action en Albert Heijn gereden. Waar ik helemaal geprikkeld van terugkwam. Ik wilde echt zo snel mogelijk buiten zijn.

Immens moe, met immense pijn in voeten kwam ik terug thuis. Ik realiseerde mij dat ik nog Copaxone moest inspuiten. Met het laatste restje energie spoot ik me in en las verder in Het weesmeisje.

Woensdag 27 januari 2021

Woensdag is weer kiné-tijd. Na de sessie mag ik nog zelfstandig 3 minuten fietsen op de crosstrainer, terwijl de kiné al begint aan de volgende patiënt. Ik verleg mijn grenzen altijd. Vandaag heb ik 5 minuten gefietst.

Ik heb weer een nieuwe craving. Tegenwoordig eet ik nog weinig brood als lunch. Niet omdat ik brood uit mijn voedingspatroon haal, want ik eet nog gewoon brood, wel omdat ik deze wraps gewoon lekker vind. Dit zijn twee volkoren wraps, besmeerd met roomkaas met kruiden, belegd met komkommer en kipfilet. En daar nog wat snoeptomaatjes bij. Ik heb weer een portie groenten binnen. Ik maak dit al de avond voordien klaar, zodat ik ’s morgens geen lunch meer moet maken.

Donderdag 28 januari 2021

Ik ben helemaal in de war. Het is donderdag, dus weer tijd voor Copaxone. Ik schrijf in mijn logboek de plaats van prikken, het uur en de naalddiepte. Ik schreef dus li bil, 19u55 en 7 mm. Ik prikte in mijn rechterbil. Oh nee, ik zat niet meer op mijn schema. Euh, hallo Kim, wakker worden. Je zit nog wel op schema. Je hebt het gewoon verkeerd opgeschreven in je logboek.

En alsof dat nog niet genoeg was… Ik prikte vermoedelijk verkeerd. En wat deed dat pijn! Ik heb in die 14,5 maanden dat ik Copaxone spuit, nog geen één keer gehuild omdat het pijn deed. Nu stonden de tranen in mijn ogen.

Vandaag is de pijn in mijn voeten heel wat minder. Joepie! 🙂

Vrijdag 29 januari 2021

Terwijl ik gisteren zei dat de pijn in mijn voeten minder was, was het vandaag het omgekeerde. Wat een pijn! Ik heb op sommige momenten echt de pijn zitten wegpuffen.

’s Avonds had ik een echt bleeeeggh-gevoel. Ik ben die corona zoooooooo beu. En al die doemberichten over vertraging van de vaccins, nog strengere maatregelen, een derde golf, kappers die zeker niet open zullen gaan op 13 februari,… IK HEB HET ZO GEHAD! Blue Monday is al lang gepasseerd, ik heb last van Blue Friday.

Ik weet dat dit gevoel wel over zal gaan. Maar op dit moment is het echt k*t. Ik duik weer weg in mijn leeswereld. Die corona kan de hoogste boom in.

Maar goed, corona is er nog steeds. We moeten nog steeds de maatregelen volgen (wat ik ook gewoon doe). Maar alsjeblieft, een beetje beter nieuws over het einde van die ellende zou zooooo welkom zijn.

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: