Liefste dagboek #23: Auto wassen, kerstspullen bestellen en griepvaccin

Welkom bij een nieuw dagboek! Afgelopen week waste ik mijn auto nog een keer, was namelijk al van de vorige lockdown geleden. Ik bestelde kerstspullen waarbij ik heel wat inspiratie haalde bij mijn ouders. Ik werd ingeënt met het griepvaccin en voor één keer was corona niet het hoofdpunt in de journaals. Lees je weer mee? 🙂

Zaterdag 31 oktober 2020

Nu ik terug buiten mag, ben ik in de voormiddag naar mijn favoriete gemeentelijke dienst gereden: de bibliotheek. Volgens de maatregelen mogen de bibliotheken open blijven, maar de kans bestaat dat onze bib gaat sluiten. Gelukkig zullen ze dan nog met een afhaalbib werken, zoals in het voorjaar. Jammer genoeg is dat niet hetzelfde als door de bib struinen, maar als ’t moet, dan moet het.

In de namiddag reed ik naar het ouderlijk huis om mijn autootje te wassen. Vogels die niet zindelijk zijn, weet je wel… En het was uiteraard ook geleden van de vorige lockdown dat hij nog eens grondig gewassen was. Met stofzuiger (voor de matten en de stoelen), een emmer water en zeep ging ik aan de slag. Mijn autootje wassen kost me altijd veel energie, dus ik was achteraf kapot.

Zondag 1 november 2020

Een nieuwe maand. Hopelijk eens een betere maand dan september en oktober. Of nee, we zitten vanaf vannacht in een lockdown. Hoe kan mijn maand dan slagen? Wel, als we er allemaal in slagen om dat virus terug te dringen, het zorgpersoneel terug ademruimte te geven en vooral onze zorg niet te laten instorten… Dan is november geslaagd. 😉

Er komt wel licht positief nieuws uit die hoek. Nog geen nieuws om een vreugdedansje te doen, maar wel hoopvol nieuws. De cijfers zijn nog steeds dramatisch, maar er lijkt een vertraging op te zitten. Laat ons hopen dat die vertraging zich doorzet. Dat de piek bereikt wordt en dat we de daling terug kunnen inzetten.

Op 1 november gaan papa en ik naar het kerkhof waar mijn overleden grootouders (ouders van mijn papa) liggen. Normaal gaan we samen, deze keer apart.

Om de lokale economie te steunen, hebben we weer take-away gedaan. Scampi van de chef (9 stuks), tomatensaus met fijne groenten en geparfumeerd met madras curry én kroketten. Let vooral niet op de schoonheid van het bord. Dresseren à la Kim. 😉 😀

Ik heb ook mijn kerstspullen besteld. Kunstkerstboom, rode kerstballen en lichtjes. En het zal niet lang duren vooraleer die in een hoek staat te pronken. 😉

Maandag 2 november 2020

Maandag, dus weer werken geblazen. Het viel me op dat het ’s morgens enorm rustig was op de baan. Het is natuurlijk herfstvakantie, sommigen zullen een extra dag verlof hebben én de lockdown is begonnen waar telewerk verplicht is indien het kan. Bij mij is er van telewerk geen sprake, dus ik moet me verplaatsen.

Vandaag ging ik voor de eerste keer weer naar de kinesist. Het was door de coronabesmetting weer eventjes geleden…

Dinsdag 3 november 2020

Sinds kort kunnen we ook e-boeken uitlenen via de bibliotheek. Heel handig, want de catalogus van de e-boeken is nog groter dan de catalogus van onze bib. Mijn e-reader ligt ook wat stof te vergaren, een echt boek vind ik nog veel leuker, maar dit is wel het moment om het eventjes te proberen. Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost, maar het is gelukt om een geleend e-boek op mijn e-reader te zetten. Ik moet er even bij zeggen dat mijn e-reader stamt uit 2013 en dus niet de handleiding volgt. 😉

Papa heeft vandaag ook de banden van mijn auto verwisseld van zomer- naar winterbanden.

Vandaag zijn ook mijn kerstspullen geleverd. De kerstboom zal voor het weekend zijn, maar ik heb al wel lichtjes gelegd op mijn dressoir. Kerstboomverlichting: multifunctioneel inzetbaar. 😉 🙂

Woensdag 4 november 2020

Vandaag ben ik ingeënt tegen de griep. Ik heb mijn eerste griepvaccin trouwens in oktober 2018 gehad. In de zorgsector word je bijna verplicht om een griepvaccin te laten toedienen. Ze maken er ook een wedstrijdje van. De afdeling met een vaccinatiegraad van zoveel % (80 à 85) krijgt een beloning. Dit jaar hoeft er geen wedstrijdje gedaan te worden, want de vraag naar vaccins is zo groot (zowel binnen als buiten de ziekenhuismuren).

Donderdag 5 november 2020

Ik maak tijdens mijn middagpauze vaak een wandeling. De laatste tijd werden deze wandelingen korter en korter. Of helemaal niet meer. Vandaag maakte ik nog eens een grote “toer”. Blokje rond. Vroeger kon ik eventueel nog binnendoor, maar nu moet ik echt het hele blokje rond gaan. Ruw geschat is dit zo’n 1 km. Achteraf voelde het wel als 10 km aan met heel pijnlijke voeten. Maar toch blij dat het gelukt is. 🙂

Vrijdag 6 november 2020

Nog één dagje werken en een heel lang weekend. Maandag heb ik verlof, dinsdag is mijn vrije dag en woensdag is het Wapenstilstand. Hopelijk laadt mijn batterij terug wat op…

Afgelopen week is het coronanieuws wat op de achtergrond verdwenen, want de wereld kijkt nu allemaal naar één kant: Amerika. De presidentsverkiezingen zijn enorm spannend en een nek-aan-nekrace. Volgt de huidige president zichzelf op of krijgen we een nieuwe president? (Ik typ dit op zaterdagochtend, wanneer er nog geen nieuwe president is. Bij het online gaan kan het dus zijn dat de nieuwe president al bekend is.)

Op coronavlak lijkt er goed nieuws te komen. We zijn ein-de-lijk het goede pad ingeslagen, aangezien het aantal besmettingen en de positiviteitsratio dalen. Dit betekent evenwel niet dat we de teugels al mogen lossen. Het wordt een werkje van lange adem. Op het werk is er nu minder instroom omwille van de uitgestelde niet-dringende ingrepen. Toch is er nog meer instroom dan tijdens de vorige lockdown, waardoor van technische werkloosheid totaal geen sprake is (gelukkig maar!).

Blijf goed voor jezelf en voor elkaar zorgen. Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: