Ik pleit voor jou! – Marijke Vos

Men neme twee BN’ers die elkaar kunnen doodschieten, ook al zijn ze ooit getrouwd, maar nu dus in vechtscheiding. Zet er twee advocaten, een vrouwelijke en mannelijke, bij en dan nog het schrijftalent van Marijke Vos. Dit resulteert in Ik pleit voor jou! , een boek dat iedereen gelezen moet hebben. Waarom? Dat ontdek je hier. 🙂

Ik pleit voor jou! | Marijke Vos | 2020 | HarperCollins | 302 pagina’s

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen… (achterflap)

Ik zal meteen met de deur in huis vallen. Of nee, je zal het waarschijnlijk ook wel gemerkt hebben aan de inleidende tekst. DIT BOEK IS GEWELDIG! 😀

Marijke Vos beschrijft de advocatuur zo geloofwaardig dat je meteen denkt dat ze zelf advocaat is. Niet dat ik iets van de advocatuur ken, trouwens, maar het komt zo geloofwaardig over. In haar dankwoord komt de aap uit de mouw en blijkt dat ze voornamelijk heel goede research doet. Een oud-collega en juriste hielp haar bij de zakelijke kant van het verhaal, maar ze heeft het toch maar op een voortreffelijke wijze weten over te brengen in het boek.

Marijke Vos schrijft ook zo beeldend. Het congres van de advocaten in een hotel in de Veluwe… Het was alsof ik er zelf bij was. De zitting van de rechtszaak beschrijft ze op zo’n manier alsof je zelf in de zaal zat. Vraagt dit voor een verfilming van het boek? Wat mij betreft wel! 🙂

Ik ben dus razend enthousiast over dit boek. Een absolute aanrader!

P.S.: Kan iemand me even vertellen wat Nederlandse auteurs eten en drinken? 😉 Ik leer steeds meer steengoede Nederlandse auteurs kennen, terwijl ik me echt afvraag waar de Vlaamse auteurs in dit genre zitten??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: