Mijn vriendenboekje (als kind/tiener)

Waar is die goeie oude tijd? De tijd van de vriendenboekjes. Ik was dan ook nog zo één die haar eigen vriendenboekje zélf invulde. Ahja, ik was toch ook mijn eigen vriendje. 😀 😉

Ik dook het archief weer in en laat jullie een kijkje nemen naar wat ik toen schreef in mijn vriendenboekje. Sommige privévragen (adres, telefoon, …) heb ik weggelaten. Daarnaast geef ik ook commentaar op hetgeen ik meer dan 10 jaar geleden schreef.

Naam: Kim (achternaam)

Haar kleur: bruin

Ik heb altijd bruin haar gehad, totdat ik in het vierde middelbaar dat kotsbeu was. Sindsdien laat ik vaak blonde mèches zetten. Ik krijg hier veel complimenten over en iedereen vindt het mooi (behalve de mama 😉 ).

Kleur van de ogen: bruin

Volgens mij is dat nog niet veranderd… 😉

Mijn lievelingsvak: Nederlands en aardrijkskunde

In tegenstelling tot heel wat medeleerlingen vond ik Nederlands wel fijn om te volgen. De puur droge materie zoals zinsontleding vond ik zelfs plezant. Aardrijkskunde vond ik ook plezant, raar maar waar. Misschien daardoor is mijn geografisch vermogen zo goed ontwikkeld… ;-)

Mijn hobby’s: volleybal

Toen was dat volleybal, omdat ik dat doen deed. Niet veel later ben ik er mee gestopt. Het kriebelt nog steeds niet om er terug aan te beginnen.

Mijn lievelingssport: volleybal, zwemmen

Interessante vraag. Ja, voor de volleybal kan ik even terug verwijzen naar de vorige vraag.

Ik wil echter even dieper ingegaan op zwemmen. Ik heb leren zwemmen en van daaruit ben ik in competitie gegaan. Niet dat ik zo goed was, maar ik vond het wel leuk. Ik ben er mee gestopt, maar ik vond de zwemlessen in het middelbaar altijd heel leuk. Gewoon omdat ik het kon. Ik was tenminste ergens goed in, want alle andere onderdelen van L.O. (lichamelijke opvoeding/gym) waren niet om naar huis te schrijven.

Ik heb nog heel vaak gedroomd over het zwembadwater. Ik heb vaak nagedacht om er terug aan te beginnen. Alleen… ik vind het heel moeilijk om ergens alleen heen te gaan. Het is precies alsof ze de eerste keer mijn handje moeten vasthouden en nadien zal het wel gaan. Dit had ik als kleuter, als lagere schoolkind, als tiener en ook als volwassene. Daar komt mijn verlegen, timide, introverte aard weer boven.

Mijn idool: Natalia

Natalia werd in die tijd tweede in Idool en had een razendsnelle start van haar carrière. Ze was toen echt populair (nog altijd trouwens) en ik vond haar liedjes echt goed.

Mijn lievelingspopgroep: X!NK

X!NK was toen razendpopulair met De vriendschapsband. Soms spelen ze dit nog op de radio en dan word ik meteen teruggekatapulteerd naar mijn kindertijd.

Mijn lievelingslied: Risin’

Van Natalia. Zie hierboven. 🙂

Mijn lievelingsprogramma: Thuis, FC De Kampioenen, Flikken (I, II, III), Kaat & Co

Dat eerste (Thuis) volg ik nog steeds en die tweede (FC De Kampioenen) ook wel. Alleen de herhalingen van de herhalingen van de herhalingen niet meer, maar de films bekijk ik zeker nog, net als de reeks die er weer aankomt. Eerder uit nieuwsgierigheid en nostalgie dan dat ik het zo goed vind.

Mijn mooiste film: The sound of music

Haha, schreef ik dat werkelijk op? Bij gebrek aan beter waarschijnlijk. Zelfs Disney-films liet ik als kind links liggen. Ik was echt geen filmkijker in mijn jonge jaren…

Mijn lievelingsboek: Aspe en de boeken van de Olijke Tweeling

Aspe is zo’n volwassenboek dat je begint te lezen als je nog jong bent. Goed verstaanbaar, niet te moeilijk en een beetje spannend. Nu is het al jaren geleden dat ik een boek van Aspe gelezen heb.

De boeken van de Olijke Tweeling vond ik ook leuk, vooral het boek waarin de tweeling in het ziekenhuis verbleef. Het moet toch zo zijn dat mijn interesse voor de medische wereld al vroeg duidelijk was, al besefte ik het toen (en veel later) nog niet.

Mijn lievelingsdier: dolfijn

Dat is eigenlijk al die jaren hetzelfde gebleven. Geen hond of kat voor mij, nee, ik koos voor dolfijn. Misschien is er ergens ver weg een link met mijn sterrenbeeld (waterman) of weet-ik-veel-wat, maar ik word aangetrokken door water.

Mijn lievelingseten: frieten met stoofvlees, spinazie, soep, ijs, pekespatatten (wortelstoemp) met kalfsvlees, …

Het typische dat een kind graag lust zeker? De pekespatatten met kalfsvlees was wekelijkse kost bij moemoe. Ik vond dat zo lekker. Voor de rest lust ik alles nog wel graag, maar ik zet hier nog graag pizza, pasta en scampi’s bij. En van een barbecue kan ik ook zo genieten. Groentjes, een stukje vlees en stokbrood met kruidenboter… Daar kan ik me werkelijk ziek in eten.

Het leukste vind ik: dromen

Nog altijd. Ik ben een dromer. Ik kan echt dagdromen en van de wereld verdwijnen. Dan hoor ik in de verte “Hallo, aarde aan Kim. Aarde aan Kim…” 😀

En dit vind ik helemaal niet leuk: egoïsten, betweters, oorlog, ruzie

Ook dit is niet veranderd. Het is zelfs nog erger geworden. Als ik nog maar inbeeld wat oorlogsslachtoffers moeten voelen, krijg ik het Spaans benauwd. Dat moet echt vreselijk zijn. België is soms een apenland, maar toch ben ik blij dat ik in dit apenland leef.

Mijn wensdroom: gelukkig worden, dat ik later een goede man vind

Ik verschoot er eigenlijk van dat dit mij toen al bezig hield. De man heb ik nog niet gevonden, maar is nog steeds mijn wensdroom. Ik wil hier nog aan toevoegen: een leuk gezinnetje stichten.

Dit wil ik later worden: leerkracht Nederlands

Ik keek vroeger op naar mijn leerkrachten. Ik zou zeker iets in het onderwijs doen. Ik heb ook werkelijk twee jaar de bacheloropleiding lager onderwijs gevolgd. Toen kwam het besef dat dit niets voor mij was…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: