World MS Day 2020: I connect, we connect

Het is zaterdag 30 mei 2020. Het is World MS Day ofwel de internationale dag om MS in de kijker te zitten.

Vandaag is het ook het startschot van een campagne die drie jaar duurt. Het codewoord is VERBONDENHEID. I connect, we connect.

De MS-Liga Vlaanderen heeft het perfect samengevat:

2020

We beginnen klein, bij de persoon met MS en de personen die hen van dichtbij omringen. Je kent ze wel. Ik heb het over mantelzorgers, lotgenoten, MS-begeleiders en vrijwilligers, en al die anderen die een eerste schakeltje vormen met personen met MS.

2021

Het volgende jaar zetten we ruimer in op de verbondenheid in onze gehele organisatie. Samenwerken, teamgevoel, kennis delen, … Jaar twee zal volop in het teken staan van de puzzelstukjes in MS-Liga Vlaanderen.

2022

In het laatste jaar bekijken we onze relatie met onze bondgenoten, strijders, sympathisanten, …, mensen en organisaties die feitelijk geen deel zijn van MS-Liga Vlaanderen, maar onmisbare partners zijn.

Bron: MS-Liga Vlaanderen

Het eerste schakeltje ten huize Kim

Uiteraard vormt de neuroloog het eerste schakeltje, want zij heeft de diagnose gesteld. Maar ik dacht eigenlijk aan nog een andere persoon.

MIJN MAMA

Want het was mijn mama:

Wat zou ik zijn zonder mijn mama? Hierbij wil ik mijn mama in de bloemetjes zetten en heel hard bedanken voor de steun en toeverlaat.

Uiteraard zijn er nog naasten die me door dik en dun steunen, maar mama heeft alles van heel dichtbij meegemaakt. Zij heeft eigenlijk ook op 5 december 2019 de officiële diagnose gekregen als mama-van-een-MS-patiënt. Ze is altijd heel sterk gebleven, maar ik weet dat het voor haar ook niet gemakkelijk is geweest (dit geldt natuurlijk ook voor de andere naasten)

Bron afbeelding + video: officiële website van World MS Day

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: