De druivenfluisteraar – Ilja Gort

De druivenfluisteraar | Ilja Gort | 2019 | SLURP Publishers | 212 pagina’s

Korte inhoud

Janty is een anti-held. Zijn bestaan wordt gevuld door zijn eenzame werk in de wijngaard. Met een beschouwende blik vertaalt hij alles wat hij ziet naar zijn leven tussen de druiven. Dankzij een bijzondere gave sluit hij vriendschap met een truffelvarken en redt dat van de slager.

Dit vormt het startschot voor een roadtrip waarin Janty en zijn varken, op de vlucht in een oude eend door Frankrijk en Italië, verzeild raken in bizarre situaties. Geholpen door Figaro-journaliste Leonie Fougard komt het tot een krachtmeting met de gevaarlijkste man van Italië.

Mijn mening

De zwijgzame Janty houdt van werken in een wijngaard. Hij redt een truffelvarken en dit is het begin van een roadtrip door Frankrijk en Italië. Hij leert journaliste Leonie kennen en komt in aanraking met de maffia.

Op de voorflap van het boek staat “roman”, maar het is door de bib gelabeld als “thriller”. Een echte thriller vind ik het nu niet echt. Er gebeuren wel “spannende” dingen, maar eerder in de tweede helft van het boek.

Het boek leest vlot. Af en toe wordt er van perspectief gewisseld, maar dit is geen probleem (voor mij). Het is meteen duidelijk in welk perspectief je zit.

Ik vond het best een goed boek. Geen topper, maar zeker en vast ook niet slecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: