Meneertje La Pein

Wie alle blogs gelezen heeft, weet al dat ik spreek over Meneertje La Pein. Voor wie nu uit de lucht valt, hier een kleine introductie…

Wie is Meneertje La Pein?

Meneertje La Pein is het mannetje dat in mijn hoofd woont en achter een groot controlepaneel zit. Hij drukt verschillende knopjes in. De ene keer drukt hij “pijn rechterhand” in, de andere keer “stijfheid rechtervoet”, nog een andere keer “vaak plassen”. Die verschillende knopjes zijn dus al mijn MS-klachten.

Hij draait ook aan de intensiteitsknop. De ene keer wil hij mij echt pesten en draait hij die knop helemaal open. De andere keer is hij wat liever voor mij en draait hij de knop minder ver open.

Waarvan komt de naam “La Pein”?

“La” komt van last. Ik heb heel vaak last, maar dan heb ik niet per sé een pijnstiller nodig. Mijn pijngrens is ook enorm verhoogd door de MS. Ik wil niet voor elk wissewasje een pijnstiller nemen, want dan ben ik helemaal gedrogeerd door pijnstillers. Een Dafalganneke helpt niet, dus we moeten al gaan kijken naar de zwaardere pijnstillers.

“Pein” komt van pijn, maar dan anders geschreven. Ik heb ook vaak pijn en dan heb ik dus wel een pijnstiller nodig.

Ben ik niet goed meer wijs omdat ik MS een bijnaam geef?

Ik heb ze nog allemaal op een rijtje, hoor. Meneertje La Pein is eigenlijk een bijnaam voor MS. Het is ook, denk ik, duidelijker om weer te geven wat ik voel.

Hoe kom ik in godsnaam op deze bijnaam? Op wat is het gebaseerd?

Ik heb een fotografisch geheugen en ik zie heel veel beelden in mijn hoofd afspelen. Meneertje La Pein is gebaseerd op de mannetjes van Er was eens… (oorspronkelijk Il était une fois…). Deze tekenfilmreeks werd vaak getoond op tv (Ketnet) toen ik jong was.

Bron: IMDb

Als ik het nu over Meneertje La Pein heb, weet iedereen wat ik wil zeggen. “Meneertje La Pein is weer bezig”, meer woorden zijn er niet nodig om te zeggen dat mijn MS-klachten weer de pan uit swingen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: