Thuiskomen – Jackie van Laren

Thuiskomen | Jackie van Laren | 2019 | Boekerij | 320 pagina’s

Korte inhoud

Freddy van Ee is een succesvol schrijfster die met haar twee katten in een schattig dijkhuisje in Amsterdam-Noord woont. Ze houdt er niet van om in de belangstelling te staan, maar laat zich toch door haar uitgeefster overtuigen om mee te doen aan een tv-spelletje. In het panel zit ook de beroemde Nick Jacobs, een van oorsprong Nederlandse countryzanger die vroeg in zijn carrière naar de VS is verhuisd en nu in Nederland is omdat zijn moeder zorg nodig heeft. Nick en Freddy vinden, vol verwondering, iets bij elkaar waarvan ze beiden niet hadden gedacht dat het nog zou kunnen.

De half-Surinaamse Odile Norton is opgevoed door haar alleenstaande moeder Serafina, die nooit heeft willen zeggen wie Odiles vader is. Wat Odile wel weet is dat het iemand was die heel speciaal was voor haar moeder. Als Serafina ongeneeslijk ziek wordt, verbreekt Odile haar toch al slechte relatie en trekt bij haar moeder in. Zal Serafina haar zwijgen over Odiles afkomst nog doorbreken voordat het te laat is?

Mijn mening

Ik had juist Duingras uitgelezen. Ik “bestelde” de overige boeken (uitgezonderd Hoogtij) uit de Eilandliefde-serie meteen bij de bib, maar ik moet nog even wachten vooraleer ik het kan afhalen. Maar gelukkig kon ik overgaan op deze stand-alone. 🙂

Schrijfster Freddy van Ee haat tv-spelletjes. Dik tegen haar zin en op licht aandringen van haar uitgeefster neemt ze toch deel. Daar leert ze een ander panellid kennen, Nick Jacobs. Hij verhuisde 25 jaar geleden naar de Verenigde Staten en is nu even terug in het land. Odil Norton trekt bij haar moeder Serafina in, die ongeneeslijk ziek is. Odile weet niet wie haar vader is. Zal Odile ooit te weten komen wie haar vader is?

Het verhaal leest heel vlot en de verschillende verhaallijnen worden netjes in elkaar geweven. Jackie van Laren slaagt er ook in om een dosis humor in het verhaal te brengen. De personages zijn goed uitgebouwd en je gaat werkelijk van hen houden.

Ik wil ook even aandacht geven aan de cover. Ik vind de meeste covers van uitgeverij Boekerij pareltjes. Deze covers trekken altijd mijn aandacht.

Ik zit in een echte leesflow en heb dit boek dan ook binnen de 48 uur uitgelezen. Als je van romans houdt en je kent Jackie van Laren nog niet, ik zou me haasten om een exemplaar te bemachtigen (wel op de legale manier!) en te genieten van haar schrijfkunsten. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: