Mijn eigen stekje #4: Kiezen van de meubels

Het startschot werd eigenlijk gegeven in maart 2019. We brachten een bezoekje aan onze blauw-gele vrienden, beter bekend als Ikea. Ik had, voor dat jaar dat ik nog thuis zou wonen, een nieuwe matras nodig. We sloegen twee vliegen in één klap, want ik kon al rondsnuffelen naar meubels.

Ik had al heel lang de Kivik-zetel in mijn gedachten. Ik wou een hoekbank, inclusief een chaise longue-gedeelte. Een heel grote zetel dus voor mezelf. Alleen… dat past niet in mijn woonkamer. Of jawel, dat past wel, maar dan zou heel mijn woonkamer vol zetel staan. Dat was ook niet bepaald de bedoeling.

Toen we in het gedeelte zetels kwamen, zag ik hem blinken. De 4-zitsbank Kivik in de kleur Hillared Antraciet. MIJN zetel. De voetenbank stond er ook bij. En daar kwam het geniale idee van papalief.

“Maar Kim, waarom koop je die voetenbank niet? Dan kan je een chaise longue maken waar je maar wil”.

Ik liet het even binnensijpelen en ja, hij had gelijk! Met die voetenbank kan ik overal een chaise longue maken. Dank u, papa!

We gingen ook kijken naar kasten of tv-kasten. Ik vind de Besta-reeks er best leuk uitzien, bij andere mensen, maar niet bij mij. Ik werd er echt niet warm van. Het gevoel klopte niet. Nee, dat wordt het niet.

Ikea laten we voor wat het is. We komen later terug voor de prullaria, maar behalve de Kivik 4-zitsbank met voetenbank zal er niets worden gekocht van grote meubels.

Dan springen we verder in de tijd. Naar de zomersolden. Ik ging op prospectie in de grote meubelzaken in de buurt. Eventjes rondkijken. Ik was in de eerste winkel nog geen vijf minuten binnen en daar stond mijn woonkamer. Ik werd instant blij, mijn gevoel bevestigde het helemaal. Ik liep nog rond, ik ging nog naar andere meubelzaken, maar nee, niets kon mij nog van gedachten veranderen. Mijn woonkamer stond daar, in die ene meubelzaak.

Een paar weken later gingen we terug op een zondag. Broerlief moest zijn meubelen gaan bestellen en ik dacht: als wij met z’n tweeën heel veel gaan bestellen, zal er wel iets afkunnen zeker? Vergeet het! Behalve dat het gratis geleverd en geïnstalleerd wordt, is er niks vanaf gegaan. En dat was nog te veel moeite en met veel onderhandeling.

Maar goed, ik had mijn woonkamer (dressoir, eettafel, zes stoelen, broodkast en tv-kast) en slaapkamer (boxspring, matras, dressoir, kleerkast en twee nachtkastjes) besteld. De meubelzaak houdt dit maximum een jaar in hun magazijn opgeslagen, dus dat is goed meegenomen.

Het kost me ook wat geld, maar ik heb wel iets waar ik een goed gevoel bij heb. En dat had ik niet bij de Ikea, terwijl dat zeker en vast ook goed materiaal is.

Nadien stond er bij Aldi nog een set van twee bijzettafels in reclame, dus dat ben ik ook gaan halen.

Aangezien de meubels nog niet geleverd zijn, kan ik jammer genoeg geen foto’s laten zien. Wordt dus vervolgd… 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: