Bestemming geluk – Aline van Wijnen

Wat is het zo fijn om helemaal weggedoken in een boek te zitten! Eventjes van de wereld. Eventjes alles om je heen vergeten. De romans die ik de afgelopen maanden gelezen heb, waren stuk voor stuk heel goede verhalen. Zo ook dit boek…

Bestemming geluk | Aline van Wijnen | 2020 | Boekerij | 302 pagina’s

Korte inhoud

Melanie is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leven vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterende blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Koerier Alex heeft in zijn zoektocht naar geluk keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Inmiddels heeft hij bijna alles in zijn leven op orde; alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd. Wanneer hij Melanie leert kennen, springt de vonk over, ook al zijn ze totaal verschillend. Was de liefde het enige wat er ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt – hun eigen fouten en die van de ander?

Mijn mening

Melanie Evers staat op het punt om te trouwen met Duke. Helemaal gehuld in een mooi kleed, aan de arm van haar vader lopend naar het altaar, beseft ze dat ze niet gelukkig is. De bruiloft wordt afgeblazen, de gasten blijven verbijsterd achter. Melanie probeert haar leven weer op de rit te krijgen en werkt hard in haar juwelierszaak. Elke dag komt koerier Alex de pakketjes ophalen. Wat ze beide onmogelijk achtten, gebeurt toch: ze worden verliefd. Blijft de liefde in stand, zeker wanneer duidelijk wordt dat hun achtergrond en verleden totaal verschillend zijn?

Aline van Wijnen vaart niet mee op het traditionele bootje van rijke man – gewone vrouw. Nee, ze doet net andersom. Rijke vrouw – gewone man. Toch geeft ze een knipoog naar dat traditionele bootje door andere personages wel mee te laten varen op dat bootje.

Ik vond het nevenverhaal van Olivia, de beste vriendin van Melanie en tevens schrijfster ook enorm leuk om te lezen. Olivia heeft net haar eerste boek uitgebracht en is bezig aan het volgende (en volgende) verhaal. Door dit nevenverhaal te schrijven geeft Aline ons een kijkje in het leven van een auteur.

Ik lees heel vaak romans en ik vind het zo fijn om weggedoken in een verhaal te zitten. Ik bof maar dat ik heel vaak goede romans mag lezen (met dank aan de auteurs die ploeteren, zweten en zwoegen om dit op papier te krijgen). Ook Bestemming geluk hoort in dit rijtje thuis. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: