Liefste dagboek #13: Veel lezen, muggenterrorisme en mama/papa de portier

De eerste “volledige” week in het appartement is voorbij. De twee H’s zijn eigenlijk zo goed als verdwenen. Het blijft wennen, maar het gaat gemakkelijker dan ik vorige week dacht. Ik zie m’n ouders nog dagelijks. Ik ben ook veel met boeken bezig geweest en zowel mama en papa hebben deze week portier gespeeld. Lees je weer mee? 🙂

Zaterdag 22 augustus 2020

Oh, wat haat ik muggen! Ik wil best geloven dat ze van nut zijn, maar ik vind het verschrikkelijke beesten. Deze nacht kwam er weer een exemplaar mijn nachtrust verstoren. Grrr…

Mijn eerste weekend in het appartement. ’s Morgens vers gezette koffie en een prachtig uitzicht. Ja, ik weet het, ik val altijd maar in herhaling als ik over het uitzicht begin, maar het is echt zo.

Ik besloot ook even de boeken van het aankomende KJV-jaar (groep 2) te lezen. Ik vind enkele boeken prachtig, maar één boek vind ik toch wat minder. Het is een prentenboek in de letterlijke betekenis van het woord. Het is in stripvorm getekend, maar dan zonder één letter of tekstballon. Voor mijn brein is dit te abstract, maar ik vermoed dat de fantasie van de kinderen hier wel weg mee kunnen.

Ook een korte poetsbeurt stond op de programma. Lees als: stofzuigen. De rest is voor een andere keer, want ik kreeg weer last. Deze keer ben ik dus wel op tijd gestopt. Ohja, ook de was is gedaan. Ik heb wel een kwartier met mama aan de telefoon gehangen hoe en wat (hoeveel graden, hoeveel toeren, welk product, welke kleuren samen, …) Maar hé, het is er goed uitgekomen, dus schouderklopje voor mezelf. 🙂

’s Avonds zijn mijn ouders en broer komen eten. Het is de eerste keer dat mijn broer mijn appartement ziet met alles erin, dus hij heeft een rondgang gedaan. Goedkeurend knikkend keek hij rond. Op het menu stond gewoon pasta (spirelli) met spaghettisaus, afgewerkt met spekjes en geraspte kaas. Simpel om klaar te maken, maar ook lekker.

Zondag 23 augustus 2020

Oef, deze nacht geen mug gehoord en ook goed geslapen. Voor de rest van dag heb ik eigenlijk weinig zinvol gedaan.

Ook deze avond zijn mijn ouders en broer komen eten. We hebben de lokale ondernemer weer gesteund door take-away. Deze keer nam ik Ierse rundsteak Black Angus, met een fris slaatje, kalfsjus en puree. Net als de vorige keer was het overheerlijk! 🙂

Maandag 24 augustus 2020

De nieuwe werkweek is begonnen. ’s Morgens ben ik nog gaan tanken. Het tankstation ligt op mijn route en ik ga liever ’s ochtends tanken dan ’s avonds. ’s Ochtends is het heerlijk rustig aan het tankstation, terwijl het ’s avonds druk kan zijn. Ik rijd ’s avonds ook liever meteen naar huis dan eerst nog te moeten gaan tanken. 😉

Tijdens mijn middagpauze ben ik sinds lang nog eens een wandelingetje gaan maken. De afgelopen weken heb ik niets gedaan. Enerzijds omdat ik het niet echt vertrouwde met de corona (laat ons zeggen dat niet iedereen de regels volgt) en anderzijds omdat het veeeeel te heet was. Nu is corona weer iets rustiger, volgen de meeste mensen de regels op en is het qua temperatuur goed. Tijd om weer in actie te schieten dus, Kim. 😉

’s Avonds was het weer kinétijd.

Dinsdag 25 augustus 2020

Mijn vrije dag en heel veel heb ik niet gedaan. Of jawel, ik heb heel veel gelezen. Zalig! 🙂

Ook zijn mijn vuilnisbakken geleverd. Ik moet enkel de glasbak nog gaan halen, maar voor de rest hoef ik geen kleine vuilzakjes meer naar mijn ouders te sleuren.

Uiteraard is het weer dinsdag Copaxonedag. Deze keer is het dijbeen aan de beurt. Zo’n omhulsel/overtrek voor het koudepack is dan echt wel handig. Moet ik het zelf niet meer vasthouden. 😉

Woensdag 26 augustus 2020

Op deze woensdag mocht papalief weer bij dochterlief “thuiswerken”. Hij mocht nog eens de wacht houden. Weeral? Tja, als ze het niet van de eerste keer goed doen, moeten ze een tweede keer komen. Ik begrijp dat niet. Waarom doen ze het niet van de eerste keer goed? Dat is toch zowel voor hen als voor ons zoveel fijner. Nu verspillen ze tijd die ze aan een andere klant konden wijden.

’s Avonds kon ik dan ook met stofzuiger en dweil door het appartement. Vieze, vuile voetafdrukken. Ik kan er niet tegen. Vooral omdat ik graag met blote voeten rondloop. Op een propere vloer dus.

Donderdag 27 augustus 2020

Vandaag heb ik weer twee aankoopsuggesties bij de bib gedaan: Ik pleit voor jou van Marijke Vos en Plankenkoorts van Tamara Haagmans (de auteur van De mooiste dag van je leven). Het zijn weer Nederlandse auteurs. Ik vraag me eigenlijk af of er überhaupt Vlaamse auteurs zijn die zo’n soort boeken (roman/chicklit) schrijven? Auteurs in de stijl van een Montefiore of een Mansell? Ik heb er geen idee van…

Op MS-gebied kan ik ook een beetje goed nieuws brengen. Meneertje La Pein is heel moe geworden van de terreur die hij de afgelopen weken uitvoerde en is een beetje gaan rusten. Het gaat weer allemaal wat beter. Vergelijkbaar met MS-klachten in quarantaine.

Vrijdag 28 augustus 2020

Jep, daar was het weer. De M-U-G. En nee, niet die gele auto die razendsnel door het verkeer rijdt, maar wel dat vervelend beest. Waarom laten die beesten zich enkel ’s nachts zien? Mijn nachtrust wordt al verstoord door dat ander M-woord en dan komt dit er nog bij. Grr, rotbeest!

En vandaag was het weer mama de portier. Ja, weeral. Het komt ons (en dan bedoel ik ook de mede-eigenaars) strot een beetje uit. Telkens moeten ze binnen zijn voor één of ander werkje dat al lang gebeurd moest zijn, maar dus nog niet gebeurd is. Zoals alles dat er een beetje vierkant draait. Maar op het einde van de rit, op het einde van onze eigen pelgrimstocht, hebben we een mooi appartement. Het kost enkel heeeel veel bloed, zweet en tranen. 😉

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: